fbpx Skip to main content

Daags na het zeer succesvol verlopen podiumconcours (de maximale 100 punten voor het verplichte werk en een gemiddelde van 98,50 punten, wat voor de omrekenaars onder ons 354,60 punten zou zijn onder het oude 360-punten-systeem) was er zoals gebruikelijk een gezellig samenzijn. Om 11.00 uur werd er verzameld bij café de Statie (Heintje). Vanaf hier vertrokken ongeveer 18 leden per huifkar van Michel Beckers naar Thorn om instructeur Jo Zinzen op te halen. In Thorn aangekomen werden de drumbandleden getrakteerd op een kop koffie en een stuk cake.

Terug bij café de Statie was het tijd voor nog een traditie. Marc Hukkelhoven had voor de jongens en meisjes van de drumband spek met eieren gebakken. Ook John van den Brink en Sjra Weling schoven aan om een hapje mee te eten.

Omdat instructeur Jo Zinzen binnenkort naar Maasbracht verhuist, was het vervolgens tijd om wat cultuur te snuiven om hem zodoende kennis te laten maken met Maasbracht. Zodoende werd hem door de drumband een rondleiding aangeboden in één van Maasbrachts meest markante gebouwen, de Leonardusmolen. Van dhr. Palmen, één van de molenaars van de Leonardusmolen, kreeg men hier een 2 uur durende en zeer leerzame rondleiding. Wij hebben er van genoten, bedankt!

De volgende halte was Mispadenhof, hier werd nog wat na gekeuveld, en door sommigen een spelletje gespeeld. Ook kwamen de secretaris van het bestuur Marlies Evers en de beheerster van de uniformen mevr. Leny Welters langs om een rondje te geven aan de winnaars. Rond de klok van zes uur arriveerde een heerlijk buffet van Thijs Wolfhagen.

Na het eten werd er nog genoten van het concoursoptreden door de opnames die Bart Creemers en Lex Creemers van dit optreden gemaakt hadden terug te kijken. Hiermee kwam er een einde aan ‘The Day After’ en daarmee ook aan een lange voorbereidingsperiode op het concours.

Kijk voor meer informatie over het slagwerkensemble en de foto’s van The Day After op facebook.com/drumbandeensgezindheid


db day after spel 18-11-2013

Leave a Reply