fbpx Skip to main content

Het jaar 2011 staat voor de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen in het teken van haar 50 jarig jubileum. Het bondsbestuur heeft gekozen voor een tweedaagse muziekmanifestatie op zaterdag 7 en zondag 8 mei in het Midden Limburgse kerkdorp Baexem.

Samen met de bij de LBT aangesloten verenigingen uit de gehele provincie Limburg hoopt het bondsbestuur LBT en de districtsbesturen LBT hiervan een onvergetelijk muziekevenement te maken. De LBT wil met deze jubileummanifestatie haar aangesloten verenigingen in het zonnetje plaatsen en de bezoekers laten proeven aan de rijke muziekcultuur die Limburg heeft. Daarnaast is het van belang de toeschouwers te laten zien welke voldoening de muzikanten ervaren om binnen hun muziekvereniging te kunnen musiceren. De toeschouwers kunnen ervaren hoe laagdrempelig een zinvolle tijdsbesteding voor hen zelf en hun kinderen kan zijn. Tevens heeft dit evenement een uitstraling naar onze relevante muzikale omgeving toe.

Dit 50 jarig jubileum geeft ook aan dat onze aangesloten verenigingen zich al 50 jaar thuis voelen bij hun bond. Zij weten zich er van verzekerd dat hun belangen binnen de Nederlandse muziek wereld op een juiste manier behartigd worden. Dat dit in de afgelopen 50 jaar niet zonder slag of stoot is gegaan moge duidelijk zijn.

Zondag 8 mei zal de dag muzikaal gevuld worden door de lidkorpsen van de LBT. Om 09.30 uur starten vier verenigingen met een podiumoptreden in het Baexheimerhof. Deze podiumoptredens zullen de moeite waard zijn om te beluisteren omdat sommige verenigingen met zulk een optreden Limburgs en Nederlands Kampioen zijn geworden.

Na dit ochtendprogramma zal er rond de klok van 13.30 uur een feestelijke muziekoptocht met defilé zijn op de Dorpstraat te Baexem. Tijdens deze optocht kunt u genieten van de diversiteit van muziekverenigingen (waaronder onze eigen drumband) die u tijdens de optocht zullen passeren. Was het 50 jaar geleden zo dat 95% van de aangesloten verenigingen tamboerkorpsen waren is het heden ten dagen zo dat meer dan de helft van de LBT verenigingen zijn omgevormd naar trompetterkorpsen, jachthoornkorpsen, fluiterkorpsen, drumfanfares en klaroenkorpsen.

± 60 verenigingen zullen deelnemen aan deze optocht om het publiek te trakteren op een waar muziekspektakel wat in Limburg alleen overtroffen wordt door de muziekoptocht tijdens het Oud Limburgs Schuttersfeest.

Na de optocht zullen op een apart exercitieterrein gelegen aan de optochtroute (Sint Janstraat) showoptredens gegeven worden door muziek-, show- en majoretteverenigingen.

Na deze showoptredens zal net als in de morgen de dag afgesloten worden door diverse muziekverenigingen die een podiumoptreden verzorgen.

De Drumband van Fanfare Eensgezindheid zal als 4e vereniging in de optocht van start gaan. Uiteraard zullen zij die avond ook nog te bewonderen zijn tijdens het Koninginnedagconcert in de Spil te Maasbracht.

Voor meer informatie zie de jubileum pagina van de LBT op: www.l-b-t.nl

Leave a Reply