fbpx Skip to main content

 Het ensemble, onder muzikale leiding van Jo Zinzen, behaalde in de eerste, en hoogste, divisie een gemiddelde score van maar liefst

 

98,5 punten

Dit cijfer bestond uit een score van 97 punten voor het keuzewerk en een onvoorstelbaar hoge score van 100 punten voor het verplicht werk. Het spreekt voor zichzelf dat ze hiermee kampioen zijn geworden in de eerste divisie Sectie A, waarin werd deelgenomen. Namens bestuur en alle leden van de vereniging van harte gefeliciteerd met dit geweldige resultaat! Natuurlijk is er voor iedereen een gelegenheid om de leden met dit succes te feliciteren. Op vrijdag 13 december recipiëren leden, instructeur en bestuur in het Baekerhoes te Maasbracht-Beek. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

db 550 Drumband podiumconcours 17-11-2013

De concoursdag

Na maanden intensieve voorbereiding vertrokken de leden op 17 november naar Don Bosco in Heel. De drumband gaf het laatste optreden van de dag en rond de klok van half zes startte dirigent Jo Zinzen met het eerste werk. Dit was het werk ‘Mystic Prophecy’, wat zoveel betekent als een mysterieuze voorspelling. Het slagwerkensemble was in dit werk begeleiding van de solisten Patrick Spelthaen op Bugel, en Sandor Hendriks op Trombone. Hierna werd ‘Episode III’ ten gehore gebracht met op zang sopraan Lieke Smeets. Het concoursprogramma werd afgesloten met het werk ‘Tales of Imagination’. Al deze werken waren van de hand van componist Vincent Cox. Omdat de drumband de dag afsloot, werd er nog een (ongejureerd) werk gespeeld, waarbij de drumband werd begeleid door Job Verdonschot (basgitaar) en Sanne Mestrom (keyboard).

Na een korte pauze werden op het podium de resultaten bekendgemaakt. Hier bleek de fantastische score van de drumband, hetgeen menigeen toch al wel een beetje verwachtte na het horen van hun geweldige spel. Uit de hoge score bleek ook hoezeer de jury had genoten van het optreden. Na uitbundige felicitaties en natuurlijk een paar drankjes werd het slagwerk weer ingeladen en ging de bus terug naar Brachterbeek. Hier werden de muzikanten opgewacht met een muzikale aubade en werd er natuurlijk nog tot in de late uurtjes doorgefeest!

Leave a Reply