fbpx Skip to main content

Op zaterdagavond 24 juni geven de slagwerkensembles van Soli Deo Gloria Ommen o.l.v. Roel Jan Jongsma en Eensgezindheid Maasbracht-Beek o.l.v. Jo Zinzen een concert in het Baekerhoes te Maasbracht. Beiden korpsen bereiden zich met dit concert voor op het Wereld Muziek Concours (WMC) dat in juli te Kerkrade plaats zal vinden.

Slagwerkensemble Soli Deo Gloria Ommen neemt op 28 juli in de World Division deel aan de Percussion wedstrijden van het WMC. Het slagwerkensemble is opgericht in 1960 als drumband en staat sinds 2006 onder leiding van dirigent Roel Jan Jongsma uit Drachten. Regelmatig is het ensemble deelnemer aan concoursen, waar men in de loop van de jaren is opgeklommen van de 3e divisie naar de eredivisie. Het slagwerkensemble SDG Ommen won 2 keer de WMC titel en werd 1 keer vice-wereldkampioen. Ook werd 4 keer de Nationale titel in de eredivisie binnengehaald.

Slagwerkgroep Eensgezindheid Maasbracht-Beek geeft op zondag 9 juli om 13.00u tijdens het openingsweekend van het WMC een concert op de markt in Kerkrade. De slagwerkgroep werd in 1962 opgericht als drumband en is in de loop der jaren uitgegroeid tot volwaardige slagwerkgroep. In 2013 nam men voor het eerst en met ongekend succes deel aan het Podiumconcours van de LBT. Uitkomend in de 1e (en hoogste) divisie werd een monsterscore van maar liefst 98,5 punten behaald!  Voor de 2 werken in het vrije gedeelte werd een score van 97 punten behaald. Voor het verplichte werk, Tales of Imagination van Vincent Cox, werd de maximumscore van 100 punten behaald! Na de première 10 december in Ommen zal de slagwerkgroep voor de 2e maal het speciaal voor hen door Etienne Houben geschreven Android Anthem ten gehore brengen.

U bent welkom vanaf 19.00u in het Baekerhoes, Kerkstraat 1 te Maasbracht. Aanvang van het concert is om 19.30u. De toegang is gratis.

 

db poster Percussion in concert road to the wmc 24 6 2017

Leave a Reply