fbpx Skip to main content

 

Na een intensieve voorbereiding is voor het slagwerkensemble van Fanfare Eensgezindheid uit Maasbracht-Beek het moment om te pieken bijna aangebroken. Op zondag 17 november a.s. vindt in C.C. Don Bosco te Heel het podiumconcours van de LBT plaats. Zowel voor het slagwerkensemble als instructeur Jo Zinzen wordt dit een zeer bijzonder concours. Waar het slagwerkensemble voorheen deelnam aan de mars-concertconcoursen, is dit de eerste deelname aan een podiumconcours. Terwijl dit voor hun instructeur Jo zinzen het allerlaatste concours in van zijn lange loopbaan zal zijn.

Het slagwerkensemble komt uit in de 1e (en hoogste) divisie en zal tijdens het concours een concertprogramma spelen bestaande uit 3 werken, allen gecomponeerd door Vincent Cox, één van de beste slagwerkcomponisten van dit moment, en oud-leerling van Jo Zinzen.

Het slagwerkensemble zal hun concoursprogramma beginnen met het werk ‘Mystic Prophecy’, wat zoveel betekent als een mysterieuze voorspelling. Het slagwerkensemble dient in dit werk als begeleiding van de solisten Patrick Spelthaen op Flugelhorn, en Sandor Hendriks op Trombone.

Het tweede werk dat ten gehore gebracht zal worden is ‘Episode III’ met als sopraan Lieke Smeets. De vertaling van het gedicht dat in het Frans gezongen wordt is als volgt:

Dromer, Dromer
Ik sluit mijn ogen
Ik hoop dat ik je zie
Vanavond, vannacht
Ik droom, ik hoop
Jij bent bij mij
Dromer, mijn dromer
Ik zal bij je zijn

Het concoursprogramma zal afgesloten worden met het werk ‘Tales of Imagination’. Zoals in de meeste werken van Vincent Cox ligt er geen vast thema ten grondslag van dit werk maar neemt de componist ons mee naar een droomwereld. Luister, voel en verbind je eigen beeld en betekenis aan de muziek.

Op zaterdag 16 november kunt u deze 3 werken reeds komen beluisteren tijden de Generale Repetitie die om 20.00 uur in het Baekerhoes (Kerkstraat 1) te Maasbracht plaats zal vinden. Op 17 november zal het slagwerkensemble als allerlaatste, om 17.15 uur, aantreden tijdens het podiumconcours in C.C. Don Bosco (Monseigneur Savelbergweg 100) te Heel.

Kijk voor meer informatie over het slagwerkensemble op facebook.com/drumbandeensgezindheid

 

db 550 drumband actie

Leave a Reply