fbpx Skip to main content

Zaterdagavond 25 mei zal in Cultureel Centrum Don Bosco te Heel de Slag om Limburg plaatsvinden. Een opwindend slagwerkconcert waarbij in het heetst van de strijd donderende beats en opzwepende ritmes als kanonschoten op het publiek worden afgevuurd!

Tijdens dit concert gaan de Kempenbloei Achel (BE) en Eensgezindheid Maasbracht-Beek (NL), 2 slagwerkgroepen die tot de top van hun land behoren, de spreekwoordelijke strijd met elkaar aan om het publiek te laten zien wat ze in huis hebben. De echte strijd deze avond wordt echter niet gestreden tussen beide Limburgen of beide slagwerkgroepen, maar om de Republiek der zeven verenigde Nederlanden.

De Franse koning Lodewijk XIV trok in 1672 met 120.000 manschappen, waaronder zijn befaamde elitekorps de musketiers onder leiding van kapitein D’Artagnan, ten strijde om Frankrijk haar oude grenzen terug te geven. Het werk D’Artagnan: Le Siège de Maestricht van Etienne Houben vertelt het verhaal van het Beleg van Maastricht in 1673. De vestingstad hield lang stand, ondanks dat ze door 58 kanonnen onder vuur werd genomen. Op het moment dat er eindelijk een bres werd geslagen in de vestingwerken trok D’Artagnan met zijn musketiers al strijdend naar binnen. Maar toen, een schot…

Beleef dit epische verhaal op 25 mei in muziek én woord en ontdek hoe het Beleg van Maastricht afloopt. Dit is slechts één van de muziekwerken die het publiek deze avond tijdens de Slag om Limburg voorgeschoteld zal krijgen. Koop dus nu je kaartje à €7,50 voor deze muzikale reis die je op het puntje van je stoel zal houden. De Slag om Limburg zal plaatsvinden op 25 mei vanaf 20.00u in C.C. Don Bosco, Monseigneur Savelbergweg 100 te Heel. Voor u zullen optreden het slagwerkensemble Kempenbloei Achel olv Marc Dufour en slagwerkgroep Eensgezindheid Maasbracht-Beek olv Stefan Castro.

Entreekaarten à €7,50 zijn tot vrijdagavond 24 mei 20.00u hier verkrijgbaar. Kaarten zijn ook aan de dagkassa verkrijgbaar voor dezelfde prijs.