fbpx Skip to main content

Fusion is een closeharmony koor uit Sittard van zo’n 16 zangers en zangeressen. Klein maar met een groot geluid! Onder leiding van dirigente Esther Zaad wordt op geheel eigen wijze (zonder instrumentale begeleiding en minimaal vierstemmig) populaire muziek gebracht. Fusion won op 11 oktober j.l. in Roermond het Open Limburgs Korenfestival en mag zich daarom ‘Limburgs Koor van het Jaar 2015’ noemen. Drie weken later behaalden zij een 2e plaats in de TOPklasse bij de grote vocal groups op het BALK TOPfestival te Rotterdam. Door deze resultaten zijn zij rechtstreeks geplaatst voor de finale van het Nederlands Koor Festival in juni volgend jaar in Utrecht. Hier zullen zij met de andere finalisten strijden om de titel ‘Koor van het Jaar 2016’.

db 550 poster TOP Concert 19 12 2015

Het koperkwintet Baeker Brass bestaat uit 5 leden die ieder zo’n 40 jaar lid zijn van Fanfare Eensgezindheid en te samen dus ruim 200 jaar muzikale ervaring hebben. Zoals zo vaak ontstond aan de bar het idee om een keer wat koperkwintetmuziek te spelen. Tijdens het door Fanfare Eensgezindheid georganiseerde Sylvesterconcert in december 2014 (dit jaar vindt het Sylvesterconcert trouwens ook plaats, en wel op zondagmiddag 27 december) hadden zij hun eerste optreden. De naam Baeker Brass is een knipoog naar de ‘grote’ kwintetten als Canadian Brass, London Brass en German Brass. En hoewel Baeker Brass wellicht niet van hetzelfde (zeer hoge muzikale) niveau is als deze kwintetten, maar dat moet u zelf maar komen beoordelen op 19 december, spelen zij wel met minstens net zo veel plezier.

Dan de gastheer van deze muzikale avond. Slagwerkensemble Eensgezindheid staat sinds 7 jaar onder de deskundige leiding van slagwerkgoeroe Jo Zinzen. Zij behoren tot de Nederlandse slagwerk top en brengen dan ook slagwerkmuziek van het hoogste niveau ten gehore. Dit bewezen zij door tijdens het podiumconcours van de LBT in 2013 de hoogste score allertijden te scoren. Voor het verplichte werk behaalden zij de maximale score van 100 punten! Voor het vrije gedeelte behaalden zij 97 punten, wat tot het hoogste gemiddelde op een podiumconcours ooit leidde, namelijk 98,5 punten.

Tijdens deze muzikale avond wordt de bezoeker een zeer gevarieerd en afwisselend programma op TOP niveau voorgeschoteld:

db 550 programma TOP Concert 19 12 2015

Het slagwerkensemble zoekt nadrukkelijk de samenwerking met de blaasmuziek d.m.v. enkele crossovers. Zo zullen tijdens het werk ‘Broederschap der Zalige Doodstrijd’ van Henk Martens twee Euphonium-solisten hun opwachting maken. Daarnaast zullen zij het werk ‘Brass Connection’ uitvoeren te samen met het koperkwintet Baeker Brass. Al met al belooft het een prachtige avond met grote muzikale diversiteit te worden. Het concert begint om 20.00u, de zaal gaat open om 19.30u. De entree is GRATIS!

Kortom een programma voor iedereen op muzikaal TOP niveau!

Leave a Reply