fbpx Skip to main content

Op 17 november a.s. neemt het slagwerkensemble van Koninklijk Erkende Fanfare Eensgezindheid Maasbracht-Beek deel aan het podiumconcours van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) in Cultureel Centrum Don Bosco te Heel. In aanloop naar deze concoursdeelname heeft het slagwerkensemble een aantal concerten gepland. Het eerste vindt op 13 oktober om 16.00 uur plaats in Z.C. de Spil, Suikerdoossingel 55 te Maasbracht.

Het concert zal worden geopend door Aron Leijendeckers, beroeps slagwerker bij de Nordwestdeutsche Philharmonie te Herford. Hij zal voor u optreden met Slavik Stakhov en Simon Bernstein, 2 collega slagwerkers van de Philharmonie Südwestfalen te Hilchenbach . Zij zullen de volgende vijf werken voor u uitvoeren:
– Trio per UNO – N. Zivkovic
– Tango no 3 – À. Piazzolla
– Musique de Table – T. de Mey
– Spices – A. Dorman
– Planet Rudiment – M. Grubinger

Hierna is het de beurt aan het slagwerkensemble van Koninklijk Erkende Fanfare Eensgezindheid Maasbracht-Beek. Zij komen tijdens het podiumconcours uit in de 1e (en hoogste) divisie en staan onder leiding van instructeur Jo Zinzen. Zij zullen een zeer gevarieerd programma ten gehore brengen, bestaande uit 4 werken m.m.v. diverse solisten:

– Mystic Prophecy van Vincent Cox met als solisten Patrick Spelthaen op Flugelhorn, en Sandor Hendriks op Trombone.
– Episode III van Vincent Cox met als sopraan Lieke Smeets
– Tales of Imagination van Vincent Cox
– Santorini van Yanni in een bewerking van A. Willering m.m.v. Lieke Smeets op synthesizer en Job Verdonschot op basgitaar
Alle ingrediënten voor een geweldig concert zijn aanwezig, nu het publiek nog! Bent u benieuwd wat slagwerkensembles van het hoogste niveau in huis hebben, welke muziek zij maken, en hoe dit klinkt te samen met blaasinstrumenten, zang, synthesizer en basgitaar? Kom dan 13 oktober om 16.00 uur naar de Spil te Maasbracht en laat u verassen! De entree is GRATIS!
Kijk voor meer informatie (zoals de datums en locaties van andere optredens) over de vereniging en het slagwerkensemble op www.facebook.com/drumbandeensgezindheid  of www.eensgezindheid.com


db 550 drumband actie

Leave a Reply