fbpx Skip to main content

 Op vrijdag 26 oktober beginnen de festiviteiten met een seniorenmiddag in het Baekerhoes te Maasbracht-Beek. Presentator Pierre Cnoops leidt u vanaf 14:00 door een geweldig programma met onder meer Thei en Marij, Ger Frencken de Linner Zengers en Ralph Leijendeckers. De middag wordt muzikaal omlijst met stimmungsmusik van de Erdinger Kapel, een kapel die louter uit leden van Eensgezindheid bestaat.  In de avond volgt een feestelijke receptie die de drumband wordt aangeboden.

Een hoogtepunt van het weekend is de zaterdagavond 27 oktober: op deze avond dompelen de Limburgse helden van de Janse Bagge Bend de feestzaal van De Spil in Maasbracht onder in één groot feest. Het voorprogramma wordt verzorgd door de rockformatie Green Easer (tot voor kort bekend als Labyrinth) en om 19:00 openenen de deuren. Deze avond belooft een geweldig feest te worden!

Het weekend wordt in stijl afgesloten met een galaconcert van de jubilerende slagwerkgroep op  zondagavond 28 oktober, waaraan vele solisten hun medewerking hebben toegezegd. Vanaf 19:00 uur zal in het Baekerhoes een gevarieerd en muzikaal programma worden gepresenteerd.

De organisatie hoopt van harte u op één van deze dagen te mogen begroeten. Meer informatie vindt u elders op deze website.

 foto jbb

 

 

 

 

 

Geschiedenis van de drumband

Zo’n vijftig jaar geleden werd de drumband opgericht om de fanfare te begeleiden tijdens straatoptredens. Onder leiding van de heer Jo Corstjens is de drumband vanaf de jaren ’80 uitgegroeid tot een volwaardige slagwerkgroep. Ook het instrumentarium is in deze periode met de drumband meegegroeid. Zo heeft er een verandering plaatsgevonden van tamboerkorps via percussie-ensemble naar de huidige bezetting van mallet en percussie instrumenten.
Inmiddels staat de drumband onder leiding van de heer Jo Zinzen. Onder zijn leiding is de drumband in 2009 Nederlands kampioen geworden en vindt er ook een verschuiving plaats naar het concertprogramma. De oorsprong van de drumband, het marcheren, wordt hierbij echter niet uit oog verloren.

Galaconcert 28 oktober

Muzikaal hoogtepunt van het feestweekend wordt het galaconcert van de drumband op zondag 28 oktober, in het Baekerhoes te Maasbracht. Dit concert begint om 19:00 en de entree is gratis. Het belooft een waar muzikaal spektakel te worden met medewerking van vele solisten. Zo speelt de drumband met saxofoon-solist Jean-Pierre Cnoops een bewerking van muziek uit de film ‘Rain Man’ van Hans Zimmer. Verder begeleidt ze sopraan Lieke Smeets in ‘Episodes III’ van de hand van Vincent Cox en speelt een ensemble met solist Aron Leijendeckers het virtuoze ‘Marimba Spiritual’ van Minoru Miki. Natuurlijk zijn er ook premières van enkele stukken die speciaal voor deze gelegenheid zijn geschreven: Etienne Houben heeft een schitterende bugelsolo geschreven en Henk Martens heeft het stuk ‘Piet Hein’ gecomponeerd. Dit is slechts een greep uit het schitterende concertprogramma van deze avond. Het belooft dus een memorabel concert te worden om reikhalzend naar uit te kijken. Nogmaals, de entree tot dit galaconcert is gratis.

Meer informatie over de activiteiten in dit feestweekend en over de vereniging kunt u vinden op www.eensgezindheid.com

Leave a Reply