fbpx Skip to main content

En niet zomaar een fanfare: het is een van de grootste fanfares van het land, die op het beroemde Wereld Muziek Concours tot driemaal toe is uitgeroepen tot Wereldkampioen! In het dorp speelt iedereen mee; uit elk huis klinkt muziek en op zondagmorgen schallen de koperen klanken door het hele dorp. Ook Sanne studeerde al vanaf haar vijfde jaar ijverig piano en saxofoon en het lag dan ook voor de hand dat ze met haar saxofoon in de dorpsfanfare zou gaan meespelen.

Jean Sassen, mijn contrabassist, was destijds dirigent van die vereniging. Toen Sanne nog een klein meisje was, zag ze hem met het Johann Strauss Orkest op televisie. Vanaf dat moment droomde ze ervan om ooit in zo’n mooie jurk met mij op het podium te spelen! Na haar piano- en saxofoonstudie aan het Maastrichts Conservatorium is nu eindelijk haar droom werkelijkheid geworden. Ze speelt prachtig sopraan- en altsax in mijn orkest en met haar guitige glimlach is ze altijd een levendige en vrolijke verschijning op het podium.

Tijdens het reizen bleek ze over nóg een uniek talent te beschikken. Zo verbaast ze iedereen door, als ze dat wil, op elk moment en in elke positie in slaap te kunnen vallen… en te blijven! Heel handig voor de soms lange vliegreizen!

Als we op tour zijn beginnen de kinderen in het dorpsschooltje elke dag met de vraag “Waar is Sanne vandaag?” De leraar vertelt waar Sanne en mijn orkest die dag op tour zijn, en zo leren ze de plaatsen in Europa, Amerika of Azië. Ze tellen de kilometers, leren Franse, Duitse of Engelse woordjes… en rekenen het aantal dagen uit tot Sanne weer terug is in hun dorp!

Leave a Reply