fbpx Skip to main content

 

Dit jaarlijkse evenement, gepresenteerd door Karel Fiddelers en Pierre Cnoops, brengt enkele van de beste elementen uit de Limburgse cultuur, de carnaval en de blaasmuziek, samen in een geweldige middag.

Onlangs werd Ger Frenken uit Roggel met zijn act ‘Sjötterskaönigin’ verkozen tot Limburgs kampioen buutereednen. ‘Gek van Oranje’ Jan Geraedts werd tweede op dit kampioenschap en ook  ‘Wiesnaas’ Conny Opbroek geeft deze middag acte de présence. Humor om te lachen dus!

Zoals ieder jaar zijn er naast de fanfare weer voldoende muzikale acts. De charmante dames van meidengroep Déjà Vu uit Maastricht brengen oude melodieën weer tot leven met Limburgse teksten, vaak met een knipoog. Een klapper dit jaar is zijn voormalige Schintaler frontmannen Martin & Guido, die begeleid gaan worden door het fanfare-orkest. Uiteraard mogen de Schintaler klanken niet verloren gaan en dus timmeren deze doorgewinterde muzikanten als duo tegenwoordig hard aan de weg. Dit optreden staat garant voor en mooi feestje met o.a. de knallers ‘Limburgse meid’, ‘Welkom in Limburg’, ‘Mien Limburgs Landj’ en hun geweldige ‘Duitse medley’.

Natuurlijk is de fanfare de rode draad van de middag. Naast de buutemarsen en begeleiding van Martin & Guido neemt het orkest diverse stemmige muziekwerken voor haar rekening, vaak met een kwinkslag. Ook zijn er diverse muzikale solisten uit de vereniging te bewonderen op het podium.

Kortom: dit wordt een middag om je vingers bij af te likken! De middag vangt aan om 14:11 in het Baekerhoes te Maasbracht en de deuren gaan om 13:00 open voor publiek. Entreebewijzen zijn verkrijgbaar via H. Gehlen, Blomendaalstr. 17 (464045) en het Baekerhoes, Kerkstraat 1 (464777), beiden in Maasbracht. Verdere informatie op www.eensgezindheid.com.

geelen centrum

 

Leave a Reply