fbpx Skip to main content

Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden (“De Roej”) is een amateurvereniging die in 1880 is opgericht. In 2009 werd het Harmonieorkest van Sainte Cécile o.l.v. Jan Cober zowel WMC-winnaar in de Concertafdeling tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) te Kerkrade als voor de vierde maal in haar historie Nederlands Kampioen in de hoogste afdeling. Zij spelen deze avond o.a. muziek uit Scheherazade (Rimsky Korsakov) en Hoornconcert in Es  KV 447 no. 3 met solist Luc van den Hove.

Fanfare Eensgezindheid uit Maasbracht-Beek werd in 1884 opgericht en kende vooral in de laatste decennia een stormachtige ontwikkeling. De gedegen opleiding van de muzikanten heeft geleid tot liefst drie WMC-overwinningen in de concertafdeling (1997, 2001, 2005). Andere tot de verbeelding sprekende optredens zijn de concertreizen naar het buitenland en natuurlijk de afsluiting van de Nationale Viering van de Bevrijding op 5 mei 2002 op de Amstel in Amsterdam. De fanfare brengt deze avond onder andere het symfonisch gedicht ‘Nachtwacht in Tivoli’ (J. v. Dijk).

Graag verwelkomen de twee orkesten U op deze muzikale avond, 3 april om 19:30 in C.C. De Spil te Maasbracht (Suikerdoossingel 55).

Leave a Reply