fbpx Skip to main content

De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) biedt dirigenten en studenten directie aan het conservatorium wederom de mogelijkheid om, onder leiding van Jan Cober, een zesdelige workshop directie te volgen. De eerste workshop vindt plaats op 26 oktober a.s. van 09.30 tot 16.30 uur.

Het doel van de workshops is de muzikale horizon te vergroten en verdieping te krijgen in het vak directie. De diverse aspecten van het dirigeren zullen aan de hand van thematisch gestructureerde workshops behandeld worden. Bij ieder thema vindt tevens een koppeling naar de praktijk plaats. Tijdens de workshops fungeert een gerenommeerd HaFaBra orkest als praktijkensemble.

De eerste workshopdag vindt plaats op 26 oktober 2013 en heeft als thema: Gestiek, basis en middel tot communicatief dirigeren; educatie door instructie. Koninklijke Erkende Fanfare Eensgezindheid Maasbracht-Beek zal fungeren als praktijkorkest in het middaggedeelte. De tweede workshopdag (zaterdag 7 december 2013) staat in het teken van Speelcultuur op mee

jancober

rdere niveau’s. Hierbij wordt aandacht besteed aan de opleiding en scholing van de jonge muzikant. De derde workshopdag (zaterdag 25 januari 2014) heeft Standaardrepertoir, traditie en vernieuwing als thema. Deze dag wordt bijzonder aandacht besteed aan verplichte en keuzewerken. Workshop vier vindt plaats op zaterdag 8 maart 2014 en heeft als thema Klankaspecten en Zonder d(r)ank geen klank? Tijdens deze workshop vormt de pedagogische verantwoording en het sociale aspect een belangrijk onderdeel. Zaterdag 19 april 2014 staat in het teken van het orkest als instrument en het analyseren van het klinkend resultaat. De workshopreeks wordt op zaterdag 14 juni 2014 afgesloten met een programma dat in het teken staat van de muzikale wortels, stijlbegrippen en Blaasmuziek in deze tijd. De zes bijeenkomsten vinden plaats bij Muziekcentrale Adams in Ittervoort van 09.30 tot 16.30 uur.

Meer informatie vindt u op www.lbminfo.nl

Leave a Reply