fbpx Skip to main content

Om 20:00 vangt de concertavond aan in Theater ‘De Bombardon’ in Heythuysen. Tijdens deze avond kunt u genieten van beide orkesten voor een toegangsprijs van slechts €5,-. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa en via www.debombardon.com

20130403 Theaterconcert Heythuysen website

L’Union

De lijfspreuk van Harmonie L’Union is “L’Union fait la force”: Eendracht maakt macht. Harmonie L’Union werd in 1886 opgericht als fanfare en spoedig daarna omgezet in een harmonieorkest. Reeds in 1901 werd deelgenomen aan een concours.

Eendrachtig hebben diverse generaties gewerkt aan wat L’Union anno 2013 is: een modern orkest met een ambitieus maar boeiend programma. Vooral de laatste jaren heeft het orkest haar accenten verlegd van de traditionele harmonieconcerten, naar meer vernieuwende, aansprekende projecten.

Sinds 2005 is Erik Somers als dirigent verbonden aan Harmonie L’Union uit Heythuysen. Naast het dirigeren besteedt hij een groot gedeelte van zijn tijd aan het vervaardigen van arrangementen voor blaasorkesten en ensembles, zoals ook de Queen Symphony die met Harmonie L’Union in 2007 haar wereldpremière beleefde.

Erik Somers is geboren op 20 November 1967 in Boekel. Hij studeerde docerend en uitvoerend musicus hoorn aan de conservatoria van Tilburg. Tijdens zijn directie examen dirigeerde hij het fameuze orkest ‘Harmonie St. Michaël van Thorn’, waarvan hij thans 2e dirigent is. Daarnaast is hij nog verbonden als dirigent aan harmonieorkesten Kunst Adelt uit Hapert en L’Union uit Heythuysen.

Eensgezindheid

Het fanfareorkest van Eensgezindheid heeft in de loop der jaren bewezen muziek van hoge kwaliteit te spelen. Dit heeft zich onder meer vertaald in drie WMC-titels in de concertafdeling, het 5-mei concert op de Amstel in 2002 en enkele schitterende concertreizen. In 2011 nog nam het orkest zeer succesvol deel aan het mini-WMC te Kerkrade in de concertafdeling, onder leiding van Jean-Pierre Cnoops, en won de titel. De vereniging mag in 2014 reeds haar 130-jarig jubileum vieren.

Vanaf 2003 staat Fanfareorkest Eensgezindheid onder de bezielende leiding van Jean Pierre Cnoops uit Maasbracht-Beek. Hij studeerde saxofoon aan de conservatoria van Maastricht en Enschede.  In 1995 behaalde hij zijn diploma ‘uitvoerend musicus’ met de hoogst mogelijke waardering, hetgeen werd onderstreept met de ‘Dagblad Tubantia Prijs’. In hetzelfde jaar viel hem tevens de ‘Vriendenkrans’ van het Concertgebouw en Koninklijk Concertgebouworkest ten deel.

Jean Pierre was werkzaam bij de Koninklijke Militaire Kapel te Den Haag en sinds 2006 is hij als eerste saxofonist verbonden aan de Marinierskapel der Koninklijke Marine te Rotterdam. Sinds 2011 doceert hij saxofoon aan Hogeschool Zuyd, Conservatorium Maastricht.

 

Leave a Reply