fbpx Skip to main content

De Uitmarkt die op vrijdag 23 augustus begint, wordt zondagavond 25 augustus afgesloten door het Nederlandse Philharmonisch Orkest. De nieuwe Russische chef-dirigent Yakov Kreizberg maakt hierbij zijn debuut. Het orkest speelt als afsluiting van hun optreden de Ouverture 1812 van Tsjaikovski. Omdat de bezetting voor dit werk een vrij omvangrijke kopersectie vraagt, heeft het Nederlands Philharmonisch Orkest de hulp ingeroepen van Fanfare Eensgezindheid. Zo zullen 6 trompettisten, 4 trombonisten en 4 hoornisten hun medewerking verlenen aan het doen slagen van deze prachtige Ouverture 1812. De kanonschoten die daarbij horen, worden afgevuurd door het Korps Rijdende Artillerie.

De Uitmarkt viert komend weekeinde zijn 25-jarig jubileum. De jaarlijkse opening van het culturele seizoen is in de loop der tijd uitgegroeid tot een mega-evenement. De organisatie verwacht bij goed weer ongeveer een half miljoen bezoekers op de Uitmarkt.
Het concert van het Nederland Philharmonisch Orkest ondersteunt door Fanfare Eensgezindheid vind plaats op het “Brandpodium” op het Museumplein en begint om 20.00 u.

Dit concert zal live op de televisie te volgen zijn via Nederland 3.

Leave a Reply