fbpx Skip to main content

Voor de pauze was het muzikale woord aan de gasten van Muziekvereniging St. Caecilia, welke dit jaar haar eeuwfeest viert. De gasten namen ons mee in een programma, welke gebaseerd was op haar hoogtepunten van de afgelopen eeuw.

Na de pauze speelde Fanfare Eensgezindheid het volledige concoursprogramma, waarmee het orkest op 22 oktober deelneemt aan het bondsconcours van de LBM. Tijdens het concert vond de presentatie plaats van een door Fanfare Eensgezindheid verstrekte compositie-opdracht. Onder de titel “Terra et Aqua Tremuerunt” is dit werk gebaseerd op het schepenkerkhof, welk op 30 september 1944 door de Duitse bezettingsmacht werd aangericht. Op deze dag werden alle 240 schepen, welke op dat moment in de Maasbrachter haven voor anker lagen, door de bezetters tot zinken gebracht.

Het was fijn om te kunnen spelen voor een volle zaal. We hebben veel gezichten gezien die we nog nooit op een concert hebben mogen begroeten. Achteraf hoorden we van het publiek vele positieve geluiden.

Fanfare Eensgezindheid dankt alle aanwezigen voor hun belangstelling tijdens dit concert.

Uitslag prijsvraag
Tijdens het concert konden de aanwezigen deelnemen aan een prijsvraag door het raden van aanschafjaar en aanschafprijs van een blaasinstrument. De juiste gegevens van het instrument zijn: aanschafjaar 1978, aanschafprijs Hfl 1830,57. Aangezien geen van de deelnemers het juiste jaar noch de juiste prijs heeft geraden, zijn prijswinnaars diegenen, welke de prijs het dichtst benaderden. De prijswinnaars zijn: T. Rosenbrand, N. v. Lent, Johan Schulpen, L. Schierbeek-v Lin en Maria Schulpen. De prijswinnaars hebben hun CD inmiddels ontvangen.

 

A5 flyer Galaconcert incl logo 10 jaar Maasgouw 8 7 2017

Leave a Reply