fbpx Skip to main content

Harmonie St. Michaël van Thorn onder leiding van Ivan Meylemans en Fanfare Eensgezindheid Maasbracht-Beek onder leiding van Jean-Pierre Cnoops treden voor het voetlicht met een concertprogramma met in totaal acht oorspronkelijke composities voor blaasorkest.. Beide orkesten kregen op het Wereldmuziekconcours (WMC) meerdere malen de allerhoogste muzikale onderscheiding. Binnenkort nemen ze weer deel aan het ‘Open Nederlands Kampioenschap’ van het WMC. Dit zogenaamde ‘Mini-WMC’ vindt plaats op zondag 2 oktober 2011 in de Rodahal te Kerkrade. Tijdens de ‘generale’ op zondag 18 september is te beluisteren hoever beide orkesten, twee weken voor de concoursdeelname, gevorderd zijn met hun voorbereiding.

Harmonie St. Michaël van Thorn opent het concertprogramma met ‘Rites’ van de Belgische componist Jean Absil. Vervolgens wordt ‘El Conquistador’ van de Limburgse componist Maurice Hamers uitgevoerd, waarbij de solistische zangpartij wordt vertolkt door de Duitse lyrische bariton Falko Hönisch. Daarna volgt de Nederlandse première van ‘In the Memory of Clear Water’ van de Estlandse componist Erkki-Sven Tüür, waarin hij zijn bezorgdheid uit over de vervuiling van water op onze aarde. Tot slot zal het publiek gefascineerd worden door de ‘Symphonie Brillante’ van de Franse componiste Ida Gotkovsky.

Fanfare Eensgezindheid Maasbracht-Beek opent na de pauze met ‘Fantasia per la vita e la mort’ van de Belgische componist Bert Appermont. Vervolgens klinken er twee wereldpremières van opdrachtwerken die Fanfare Eensgezindheid verleende aan Limburgse componisten. Koen Maas neemt op altsaxofoon de solopartij voor zijn rekening in ‘Concerto pour Lulu’ van Jean Lambrechts, en van Vincent Cox wordt ‘An Endless Dream’ met zeer uitgebreide slagwerkbezetting uitgevoerd. Tot slot komt de Armeense volksmuziek tot leven in ‘Armenian Rhapsody nr. 2’ van Ed de Boer.

De entree voor dit prachtige dubbelconcert met monumenten en premières uit de blaasmuziek is 15 euro. Kaarten via http://www.harmoniethorn.nl/ of op 18 september aan de avondkassa van De Oranjerie.

Leave a Reply