fbpx Skip to main content

Reeds om 9:00 ‘s morgens zaten de muzikanten in Grubbenvorst op de stoel om met nog een laatste repetitie aan de akoestiek van de kerk in Grubbenvorst te wennen. Rond de middag was het dan zover: de kerk stroomde vol publiek en het concert kon beginnen. De muzikanten musiceerden op het puntje van de stoel en het publiek kon genieten van een concert vol bekende en licht klassieke muziek. Zo speelde de fanfare een selectie uit het bekende Sheherazade en de bekende Danse Macabre met violist Wilfred Sassen.

Ook de slagwerkers van Eensgezindheid kwamen natuurlijk aan bod: een ensemble speelde het schitterende ‘A little Prayer’ en samen met dirigent Jean-Pierre Cnoops op saxofoon brachten ze een selectie uit de filmuziek van  ‘Rainman’ ten gehore. Een ovatie was de terechte beloning voor de muzikanten na afloop.

Een volgend muzikaal top-evenement zal het gratis toegankelijke galaconcert van de drumband zijn op zondag 28 oktober tijdens het feestweekend ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan. Tijdens dit concert speelt de drumband schitterende melodische composities. Ook wordt er intensief gewerkt met solisten, slagwerkers maar ook blazers en een zangeres, en gaan er een tweetal nieuwe composities in première. Tijdens de rest van dit feestelijke weekend kunt u nog een optreden van de Janse Bagge Bend verwachten en speciaal voor de senioren is er op vrijdagmiddag een gezellige seniorenmiddag, gepresenteerd door Pierre Cnoops en met artiesten als Theij en Marij, Ger Frencken, De Linner Zengers, Ralph Leijendeckers en de Erdinger Kapel. Voor informatie over deze seniorenmiddag kunt u bellen met Bart Geurts, 06-24736627.

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws omtrend de fanfare, kijk dan op de website www.eensgezindheid.com

Leave a Reply