fbpx Skip to main content

Trio Ôngeplök

Trio Ôngeplök is een niet al te serieus drietal uit Born. Drie jongens, die als leden van de Böshuuske Ôntsjpannings Vereiniging (Wat Zaeter?!) in 1994 meededen aan de plaatselijke revue. Daar werden in een mengeling van imitaties, kolder en eigen gemaakte liedjes een aantal Bornse personen en situaties op de korrel genomen. In oktober ’95 deden ze mee aan “Sjtel dich ens veur”, een soort talentenpresentatie.

Dat was de entree naar de Vastelaoveswaereld uit Born. Het eerste seizoen nog mondjesmaat, maar langzamerhand, via mond-op-mond reclame zo’n beetje door de hele provincie.

Ronald en Carien


Ronald en Carien hebben veel bekendheid verworven met hun geslaagde deelname aan het LVK 2010, waar ze tweede werden, met “Limburg laeft”. Naast hun optredens als het exclusieve ‘Duo Difference’ kwam er steeds meer vraag om als duo een half uur lang een feest op te luisteren. Sinsdien zijn ze in het seizoen veelvuldig te horen op de vele podia en festivals in Limburg.

De Erdinger Kapel

De Erdinger kapel startte in 2009 o.l.v. trompettist Richard Stuff met repeteren om het tentfeest ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de vereniging muzikaal op te luisteren tijdens de seniorenmiddag en met de familiebrunch. Dit optreden werd echter door de aanwezigen zo goed ontvangen dat er meer aanvragen kwamen en de kapel veel vaker dan het origineel geplande ene weekend optrad.

Buuttereedners

Naast de muziek muziek van de fanfare kunt u ook van andere kunsten genieten. De organisatie is weer hard aan het werken om de beste buuttereedners naar Maasbracht-Beek te halen.

Noud Knelissen is de kersverse jeugdbuuttekampioen met zijn buut “Wienandje is jaorig”. Ook bieden we toppers uit de ‘grote’ buuttefinale: Grote openbaring Math Creemers is van “alle merrendje thoes” en Henry van Geneijgen brengt zijn buut over de golfer, die hem liefst een tweede plaats opleverde.

Ook voor de nodige portie zang wordt gezorgd in het programma.

Informatie en Kaarten

De middag vangt om 14:11 aan en de deuren gaan om 13:00 open voor publiek. Kaarten  à €11,- zijn reeds in de voorverkoop  verkrijgbaar via H. Gehlen, Blomendaalstr. 17 (464045) en het Baekerhoes, Kerkstraat 1 (464777), beiden in Maasbracht. Meer informatie over het programma volgt snel in de media en op deze website.

 

20110104_revue_2011

Leave a Reply