fbpx Skip to main content

Fanfare Eensgezindheid is op zoek gegaan naar een nieuw artistiek leider voor het orkest, nadat Fried Dobbelstein had aangegeven in 2005 niet met Maasbracht aan het WMC deel te nemen, maar met fanfare St. Joseph uit Meers en wellicht ook met harmonie Sint Petrus en Paulus uit Wolder.
De muzikanten van fanfare Eensgezindheid voelden er echter niets voor om het WMC te laten schieten, dit omdat men het WMC met zijn uitstraling en entourage een uniek evenement vindt.

Het bestuur van het orkest heeft het advies van een speciaal in het leven geroepen commissie overgenomen en Jean-Pierre benoemd tot de nieuwe dirigent.
Met ingang van 20 september a.s. zal hij aanvangen met zijn nieuwe werkzaamheden bij de fanfare.
Jean-Pierre Cnoops, die zelf uit het orkest voorkomt, is vanaf 1985 als saxofonist lid van het orkest. Verder fungeerde hij vele jaren als dirigent van het jeugdorkest en als 2e dirigent van fanfare Eensgezindheid.

Jean-Pierre Cnoops studeerde saxofoon aan de conservatoria  van Maastricht en Enschede bij Adri van Velsen en Arno Bornkamp en behaalde in 1995 het diploma “uitvoerend musicus” met de hoogst mogelijke waardering, hetgeen werd onderstreept met de “Dagblad Tubantia Prijs”.
In 1995 behaalde hij tevens de “Vriendenkrans” van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest.
Als saxofonist is hij sinds 1991 vast verbonden aan de Koninklijke Militaire Kapel te Den Haag.
Daarnaast maakt hij regelmatig deel uit van verschillende ensembles als het Nederlands Fanfare Orkest en het Nederlands Blasers Ensemble en remplaceert hij bij diverse symfonische orkesten.
Hij studeerde orkestdirectie bij Jan Stulen aan het Maastrichts Conservatorium.
In augustus 2000 werd deze studie cum laude afgesloten met een avondvullend concertprogramma met medwerking van het Limburgs Symfonie Orkest in het Theater aan het Vrijthof te Maastricht.

Hij heeft inmiddels uitgebreide orkestervaring op basis van solistische optredens bij diverse professionele- en amateur orkesten en door het dirigeren van zowel amateur- als beroepsensembles zoals o.a. het Promenade Orkest, het Zeeuws Orkest, Flexibel Brass, het LSO en de Koninklijke Militaire Kapel.

Leave a Reply