fbpx Skip to main content

Onlangs heeft het orkest na een verbintenis van 13 jaar afscheid genomen van dirigent Jean-Pierre Cnoops. Het orkest beleefde met hem een prachtige muzikale periode, in stijl afgesloten door de succesvolle recente deelname aan de LBM concertconcoursen en een mooie afscheidsreceptie.

Een nieuwe periode staat te beginnen, want het dirigeerstokje wordt overgedragen aan Jos Zegers. Voor de muzikanten is Jos niet onbekend want hij was reeds vervangend dirigent bij een concert van de fanfare in 2016.

Jos Zegers, (1983) begon op 8-jarige leeftijd zijn muzikale loopbaan aan de muziekschool te Kerkrade op hobo. Hij groeide op bij Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide, waar hij nog steeds spelend lid is. In 2001 begon hij, naast een studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit Maastricht, zijn studie hobo aan het conservatorium Maastricht. In 2006 studeerde hij cum laude af voor het hoofdvak hobo uitvoerend musicus bij Hans Roerade (Residentieorkest, Den Haag). Een jaar eerder was hij solist tijdens het Korea-festival van het Conservatorium Maastricht, o.l.v. Jan Stulen. In 2011 studeerde hij cum laude af voor de studie directie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Alex Schillings. Hij volgde daarnaast lessen bij Josef Suilen en diverse masterclasses bij o.a. Jan Cober.
Sinds 2007 is Jos Zegers actief dirigent bij verschillende orkesten. Hij is momenteel dirigent van Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen uit Landgraaf. Ook is hij een veelgevraagd repetitor bij vele gerenommeerde orkesten. In 2015 won hij de internationale dirigentenwedstrijd “Con Brio” in Innsbruck, Oostenrijk. Sinds 2016 is hij chef-dirigent van het Bundespolizeiorchester München, een 46-koppig professioneel orkest.

Zowel Jos Zegers als de muzikanten zijn enthousiast over in de muzikale samenwerking. Jos, veel succes met deze nieuwe uitdaging, namens alle leden en het bestuur van de vereniging.

foto Jos Zegers 2

Leave a Reply