fbpx Skip to main content

De dirigent van het orkest tijdens dit WMC was Fried Dobbelstein, met wie de fanfare vele successen heeft mogen beleven. Met hem nam de fanfare voor de eerste maal deel aan het WMC in de Concertafdeling en haalde prompt het kampioenschap binnen. In een muzikaal programma van ongeveer een uur wisten de muzikanten en dirigent de jury te overtuigen van hun kunnen. Eén van de gespeelde werken was ‘Concerto voor orgel en fanfare’, een compositie-opdracht die was verstrekt aan componist Jean Lambrechts. Dit werk voerde de fanfare samen met organist Tjeu Zeijen (Kerkrade) uit.

De opname hiervan is op 9 juni te beluisteren in L1 radioprogramma Klassieke Avond van L1. Dit programma besteedt iedere zondag aandacht aan klassieke muziek, opera’s en blaasmuziek en interviews met mensen uit de muziekwereld. Het concertdeel van het programma, waarin de opname van Eensgezindheid te beluisteren is, duurt van 19:00 tot 21:00. De presentatie is in handen van Wim Steinbusch. Stem dus op 9 juni af op L1!

UpdateOok op 23 en op 30 juni is Eensgezindheid te beluisteren, met opnames van het WMC 2001 en 2005. Houd het nieuws in de gaten!

Leave a Reply