fbpx Skip to main content

Voor dit traditionele openluchtconcert, op een podium op de Amstel, wordt ieder jaar een bijzonder orkest uitgenodigd omeen passend en feestelijk concert te verzorgen.
Zo viel deze eer in 2000 en 2001 te beurt aan respectievelijk het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest.
Op de sfeervolle locatie komen duizenden enthousiaste mensen samen. Ook H.M. de Koningin, vergezeld door haar familie en talrijke leden van regering en parlement, zijn aanwezig.

Dit jaar zal het Fanfare orkest uit Maasbracht Beek en zijn slagwerkgroep tussen 21:00 en 22:00 uur een feestelijk en populair concert verzorgen op de pittoreske locatie voor het Koninklijk Theater Carré.

De NOS zendt dit concert rechtstreeks uit op Nederland 2.

Fanfare Eensgezindheid uit Maasbracht Beek werd zowel afgelopen jaar (2001) als in 1997 Wereldkampioen tijdens het befaamde Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Beide keren eindigde Fanfare Eensgezindheid als hoogstgeplaatste orkest in de Concertafdeling sectie Fanfare met lof der jury.
Deze bijzondere prestatie in Kerkrade was de directe aanleiding voor het Nationaal Comité 4 en 5 Mei om dit orkest uit te nodigen het Bevrijdingsconcert in 2002 te verzorgen.

Het in 1884 opgerichte Fanfare orkest telt ongeveer 90 leden. Sinds 1993 staat het orkest onder leiding van dirigent Fried Dobbelstein. Hij dirigeert niet alleen Fanfare Eensgezindheid met groot succes, maar ook een viertal andere orkesten in de Concert  en Superieure afdeling in Nederland en Duitsland.

De slagwerkgroep van Fanfare Eensgezindheid, die een twintigtal leden telt, staat al sinds 1982 order leiding van de heer Jo Corstjens uit Thorn en behaalde in het recente verleden diverse provinciale en landelijke kampioenstitels.

Leave a Reply