fbpx Skip to main content

Deze promsconcerten worden jaarlijks worden gehouden met iedere keer een ander orkest. Hierbij wordt een licht-klassiek programma gespeeld dat aan een groot publiek muzikaal genot zal verschaffen met gedeeltelijk bekende, toegankelijke composities. De fanfare zal hier dan ook een bijzonder programma uitvoeren.

Heel apart is de solist, namelijk een bekende violist van het LSO, Wilfred Sassen. Hoewel een fanfare met een violist als solist zeer uitzonderlijk is, durft dirigent Jean Pierre Cnoops de gebaande vaste paden te verlaten en het muzikale avontuur te zoeken als het publiek daarmee gediend wordt. Dit concert wordt dus een garantie voor een bijzonder gebeuren. De toegang is gratis en de kerk is open vanaf 11.45 uur.

Programma

Eensgezindheid speelt Sheherazade van Nicolai Rimsky-Korsakov Jubilee Ouverture van Philip Sparke, First Suite van Gustav Holst, Elegy I van Jacob de Haan, Elegy on the R.A.F.-theme van Hingley en het bekende Pomp and Circumstance van Edward Elgar. Verder spelen zij met vioolsolist W. Sassen de Danse Macabre van Camille Saint-Saëns en Meditation uit Thaïs. Met recht een programma om uw vingers bij af te likken!

Dirigent Jean Pierre Cnoops

jpcnoopsJean Pierre Cnoops studeerde met lof af aan het conservatorium van Maastricht als saxofonist. Hij speelde in de Koninklijke Militaire Kapel (1999-2005) en daarna in de Marinierskapel. Hij werd vaak voor bijzondere concerten gevraagd bijv. bij het Nederlands Saxofoon Kwartet en bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Intussen begon hij aan zijn twee studie: orkestdirectie. Ook hierin studeerde hij cum laude af in Maastricht. De Fanfare Eensgezindheid heeft zijn hart gestolen; met dit korps behaalde hij de meest aansprekende successen, maar ook het LSO wist hem te vinden en enkele maanden was hij waarnemend dirigent bij de Kapel der Koninklijke Marine.
De lat ligt hoog bij Jean Pierre Cnoops. Hij is gedreven, enthousiast, kritisch, kundig. Al deze kwaliteiten samen brengt hij over op de fanfare die daarmee grote successen boekt. Hij schuwt geen experimenten. Een violist als solist bij een fanfare!!! Wie doet dat?

Wilfred Sassen

Wilfred SassenWilfred Sassen is een uitgesproken muzikale duizendpoot. Al vroeg (8 jaar) kreeg hij vioolles en op zijn 14de kreeg hij les op het Conservatorium van Maastricht. Later volgde hij lessen bij Herman Krebbers, de Nederlandse vioollegende bij uitstek. Hij werd violist in het Limburgs Symfonie Orkest.
Daarnaast was hij een groot aantal jaren zelf ook lid van Fanfare Eensgezindheid en speelde hij bugel.
Hij is bovendien dirigent van een eigen fanfare, hij begeleidt jonge violisten. André Rieu wist hem meerdere keren te vinden. Zijn leven is een en al muziek en dat op veel terreinen. Bij voorbeeld als solist bij een fanfare!! Een muzikale duizendpoot, dus.

Leave a Reply