fbpx Skip to main content

De concertserie “Verrassende Ontmoetingen” biedt professionele en bijzondere podia aan ter promotie van de Harmonie-, Fanfare- en Brassbandmuziek. Door te kiezen voor kwaliteit wilt deze organisatie een langdurige bijdrage bieden aan de ontwikkeling en de promotie van deze sector. Deelnemende orkesten worden uitgedaagd om een niet-alledaags programma neer te zetten bij een dergelijk concert. Op zondag 16 februari is het in het Muziekgebouw in Eindhoven de beurt aan Fanfare Eensgezindheid uit Maasbracht-Beek en aan Harmonieorkest Auletes/ ESMG Quadrivium icm het Brabant Koor in Eindhoven. De middag vangt aan om 14:30 u en kaarten zijn er te verkrijgen à 15 euro (incl. consumptie en garderobe). Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website www.verrassendeontmoetingen.nl

Programma

Het programma van Eensgezindheid, dat onder leiding staat van dirigent olv Jean-Pierre Cnoops, bestaat uit de werken

  • Den onde Fyrste (Christiaan Janssen),
  • Russian Christmas Music (Alfred Reed, arr. Stefan de Hoogt) en
  • Caligula (Alfred Willering).

Tevens zal Eensgezindheid een cd presenteren die onlangs werd opgenomen voor de muziekuitgever ‘Bronsheim’. Bovenstaande werken zijn ook op deze cd te beluisteren.

In dit laatste werk begeleidt het orkest euphonium solist Renato Meli. Harmonieorkest Auletes/ ESMG Quadrivium icm het Brabant Koor, o.l.v. Jos Schroevers / Louis Buskens, speelt de werken

  • Mars en Jupiter uit ‘The Planets’ (Gustav Holst),
  • Urlicht (Gustav Mahler, 2e symphonie) en
  • Visions of the Cosmos (Jeff Hamburg).

Zij begeleiden mezzosporaan soliste Marjolein Niels bij het werk van Mahler.

Orkesten

Het harmonieorkest Auletes is de grootste ondervereniging van ESMG Quadrivium. Elk jaar staat er een gevarieerd en uitdagend repertoire op het programma, wat wordt uitgevoerd in diverse kleine en grote optredens. De muziek die Auletes repeteert en uitvoert is zeer gevarieerd, van de klassieke werken tot het lichtere repertoire van film- en musicalmuziek. De symfonische blaasmuziek neemt een speciale plek in het repertoire in. Mede door dit brede repertoire is het elk jaar weer een uitdaging om een muzikale topprestatie te leveren. Zij staan onder leiding van dirigent Jos Schroevers.

Het fanfareorkest van Eensgezindheid heeft in de loop der jaren bewezen muziek van hoge kwaliteit te spelen. Dit heeft zich onder meer vertaald in drie WMC-titels in de concertafdeling, het 5-mei concert op de Amstel in 2002 en enkele schitterende concertreizen. In 2011 nog nam het orkest zeer succesvol deel aan het mini-WMC te Kerkrade in de concertafdeling, onder leiding van Jean-Pierre Cnoops, en won de titel. De vereniging mag in 2014 reeds haar 130-jarig jubileum vieren.

Leave a Reply