fbpx Skip to main content

Beide orkesten kregen op het Wereldmuziekconcours (WMC) meerdere malen de allerhoogste muzikale onderscheiding. Binnenkort nemen ze weer deel aan het ‘Open Nederlands Kampioenschap’ van het WMC. Dit zogenaamde ‘Mini-WMC’ vindt plaats op zondag 2 oktober 2011 in de Rodahal te Kerkrade.

Harmonie St. Michaël ving de avond aan met haar concoursprogramma: ‘Rites’ (Jean Absil), ‘El Conquistador’ (Maurice Hamers) met lyrische bariton Falko Hönisch, ‘In the Memory of Clear Water’ (Erkki-Sven Tüür) en ‘Symphonie Brillante’ (Ida Gotkovsky). Het orkest toonde dat zij hard op weg zijn om over twee weken een geweldige prestatie neer te zetten. Dit geldt ook voor Fanfare Eensgezindheid, dat na de pauze de avond voortzette met haar eigen concoursprogramma: ‘Fantasia per la vita e la mort’ (Bert Appermont), ‘Concerto pour Lulu’ (Jean Lambrechts) met saxofonist Koen Maas, ‘An Endless Dream’ (Vincent Cox) en ‘Armenian Rhapsody nr. 2’ (Ed de Boer).

De hoge kwaliteit die beide orkesten tentoonstelden bevestigt het harde repeteren van de muzikanten in de afgelopen maanden. De komende twee weken gaan zij nog hard werken om de spreekwoordelijke laatste puntjes op de  ‘i’ te zetten. Fanfare Eensgezindheid is op zondagochtend 25 september nog in Eysden te beluisteren waar zij te gast zijn bij de Koninklijke Oude Harmonie. Op zondagmiddag 2 oktober staat de fanfare om 13:30 op het programma tijdens het mini-WMC in de Rodahal. Dit is het moment waarvoor de muzikanten hard voor hebben gewerkt, dus iedereen zal dan op het puntje van zijn stoel zitten te musiceren!

Leave a Reply