fbpx Skip to main content

An Endless Dream

An Endless Dream, gecomponeerd in opdracht van Koninklijk erkende fanfare Eensgezindheid Maasbracht-beek, is een compositie voor fanfareorkest en uitgebreid slagwerkensemble.

Hoewel de titel wellicht doet vermoeden is dit geen programmatische compositie. Het betreft hier dus geen droom die daadwerkelijk is beleefd. Meer kan men zich afvragen of men de droom als werkelijkheid ervaart of de werkelijkheid als droom. De oneindigheid van deze “droom” wordt weergegeven door het begin en het einde: komende vanuit het niets en wegstervend tot niets. Het is voor iedereen afzonderlijk te bepalen hoe men deze droom of werkelijkheid beleefd. Momenten van verstilling, eenzaamheid, grootsheid, vreugde, verdriet……

Vincent Cox

Vincent Cox werd geboren in 1973 te Ittervoort. Na het behalen van het gymnasiumdiploma studeerde hij klassiek slagwerk aan het conservatorium in Maastricht. Het diploma Docerend Musicus behaalde hij in 1997 met onderscheiding. Het diploma Uitvoerend Musicus behaalde hij in 2000, eveneens met onderscheiding. Zijn leraren waren Pieter Jansen en Werner Otten.

Tijdens zijn studie speelde Vincent Cox onder meer in het European Union Youth Orchestra en werkte met dirigenten als Bernard Haitink, Sir Colin Davis en Vladimir Ashkenazy. Van 1997 tot 1999 was hij als eerste slagwerker verbonden aan het Limburgs Symfonie Orkest in Maastricht. Sinds 1999 is hij werkzaam bij de RKF.

Naast zijn orkestfunctie bij het Radio Filharmonisch Orkest en in de Radio Kamer Filharmonie is Vincent Cox docent klassiek slagwerk aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ook componeert hij muziek voor slagwerkensembles en orkesten.

Bron

Leave a Reply