fbpx Skip to main content

Kom zaterdagavond 27 mei genieten van de mediterrane concertbeleving Concierto Perculinario, en laat u verassen wat percussiemuziek te bieden heeft.

Ter gelegenheid van hun 60-jarig jubileum geeft Slagwerkgroep Eensgezindheid een percussieconcert in mediterraanse sferen met slagwerkmuziek uit, of geïnspireerd op, Zuid-Europa (bijvoorbeeld werken van de bekende Griekse pianist en componist Yanni) en Zuid-Amerika (denk aan de tango’s van Astor Piazzolla). Het temperamentvolle en warme karakter van deze muziek zullen centraal staan tijdens deze uitvoering en zullen de zaal opwarmen.

Maar uiteraard mag ook slagwerkmuziek uit eigen land niet ontbreken. Één van de spectaculaire concertwerken van Nederlandse bodem is het werk Brass Connection van Vincent Cox waarin het slagwerk als begeleiding dient voor een koperkwintet van Fanfare Eensgezindheid. Tijdens Concierto Perculinario zal namelijk niet alleen Slagwerkgroep Eensgezindheid voor u optreden, maar hebben ze ook samenwerking gezocht met artiesten uit andere kunstdisciplines. Naast het koperkwintet zullen ook een rhythm section, en Nederlands Kampioenen 10-dans Stefan & Eline Cloudt uit Maasbracht hun opwachting maken om u een heuse, en afwisselende concertbeleving te kunnen bieden.

Naast de zintuigen horen en zien zullen tijdens Concierto Perculinario ook de zintuigen ruiken en proeven geprikkeld worden en u in mediterraanse sferen brengen. Bezoekers worden namelijk niet alleen met muziek en dans in de watten gelegd maar de inwendige mens komt aan zijn trekken in de vorm van overheerlijke tapas. Aansluitend zijn bezoekers van harte uitgenodigd om in de foyer van de Spil nog een drankje te nuttigen tijdens de afterparty onder het genot van de traditionele Spaanse klanken van Tuna de Maastricht.

Concierto Perculinario heeft op zaterdag 27 mei plaatsgevonden in Z.C. de Spil te Maasbracht.
Tickets à €15,- zijn dan ook niet meer te bestellen.

Update 31-5-2023

Helaas zit Concierto Perculinario er op, maar wat hebben wij als slagwerkgroep zaterdag genoten van een geweldige avond! En aan de reacties van het publiek te horen hebben ook zij enorm genoten van ons jubileumconcert Concierto Perculinario – de mediterrane concertbeleving 🥁💃🏼

Wij zijn alle bezoekers, sponsoren en meewerkende artiesten ontzettend dankbaar dat wij ons jubileum op deze wijze met jullie hebben kunnen vieren!

Gelukkig hebben we dankzij fotograaf Marcel Ohlenforst deze prachtige foto’s (en ook een paar filmpjes uit het publiek) om nog eens na te genieten van ons concert 📷

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0DFaAs4JD6HdxzTV2BxtPafPxJd3p85RiR5RLqK84YJi2eq4Wrqk8GaxLQTLZnPvVl&id=100065572356175