fbpx Skip to main content

Concoursdag

Na vele maanden voorbereiding was het momeDe laatste details werden 's ochtends nog even doorgenomennt voor de muzikanten daar. Om 13:30 ving het concert aan waarin het orkest maximaal 60 speelminuten mocht vullen. Dirigent en muzikanten gaven alles en het resultaat was een schitterend optreden waarop iedereen trots mag zijn. Met het optreden handhaafde het orkest zich met glans in de (hoogst haalbare) Concertafdeling, door 92.30 van de maximaal haalbare 100 punten te behalen. Deze score resulteerde uit 93.10 punten voor het verplichte werk en 91.50 voor het keuzewerk. Dirigent Jean-Pierre Cnoops was tevereden over het spel van het orkest. “De punten zeggen me niet zoveel. Ik hecht meer waarde aan hoe het orkest gespeeld heeft. Dat was fantastisch. Zeker als je bedenkt dat we het moeilijkste programma ooit hebben gespeeld”.

Na de jury-uitslag vertrokken de bussen rond 18:00 weer richting Maasbracht-Beek. In het dorp was er een geweldig muzikaal welkom van de leden van de drumband die niet mee naar Kerkrade waren geweest. Compleet in uniform begeleidden zij de fanfare de laatste honderden meters naar het Baekerhoes. Hier werd er een beregezellige avond van gemaakt, met muziek van Invision music, heerlijk eten bereid door het damescomité en diverse geweldige optredens.

‘The day after’

Zoals gebruikelijk hebben de leden van de vereniging het een dag na het concours nog gezellig gemaakt. Aan het eind van de ochtend verzamelde een grote groep leden zich bij de Mispadenhof in het dorp om gezamenlijk de voorbereiding en ervaringen van het concours nog eens op een prettige manier door te nemen. Begeleid door een heerlijk oktoberzonnetje werd eerst met iedereen bijgepraat. Verder was er nog een verrassings-optreden van de ‘Erdinger Einigheids Kapelle’. Deze kapel, bestaand uit leden van de fanfare, wist de handjes op elkaar te krijgen met hun Duitse en Tsjechische ‘stimmungsmusik’.

thedayafter

Receptie

Naar aanleiding van het behaalde resultaat zal Fanfare Eensgezindheid op vrijdag 4 november vanaf 20:00 een receptie aanbieden aan dirigent en leden. Deze zal plaatsvinden in Gemeenschapshuis ‘Het Baekerhoes’ in Maasbracht-beek. Verdere informatie hierover volgt spoedig.

Televisie-verslag

Heeft u het optreden niet kunnen beluisteren? Dan verwijzen we u graag naar de reportage die Diewertje Blok voor het televisieprogramma ‘NTR podium’ heeft gemaakt. In het concoursweekend zijn de verrichtingen van de vereniging door een cameraploeg van dit programma vastgelegd. Meer informatie over de uitzendtijd verschijnt binnenkort op deze website.

Leave a Reply