fbpx Skip to main content

Op de afsluitende dag, zondag 7 juni, speelt een mobiel carillon in samenwerking met de Koninklijke Fanfare Eensgezindheid uit Maasbracht. Dit concert vindt plaats op de Markt voor het stadhuis. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de Martinuskerk. Een ander hoogtepunt vindt plaats op vrijdag 5 juni wanneer twee beiaardiers naast elkaar zittend het carillon bespelen. Verder is op 6 juni is de première van een speciaal voor dit festival gecomponeerd werk van oud-Venlonaar Wiel Conen, dat de titel heeft gekregen The People Of…
Alle concerten zijn de hele week te volgen via een groot videoscherm in de Martinuskerk. Er is een aantal luisterplaatsen ingericht: Speelplaats Martinusschool (bij slecht weer in de aula van dew school), de terrastuin van Brasserie Dante, in het Rosarium en op het terras van café/restaurant Prins Bernhard.
Het Venlose carillon, eigendom van de gemeente Venlo, behoort tot de grootste van Nederland. Het carillon telt 53 klokken waarvan er een 2381 kilo weegt. Stadsbeiaardier; Marcel Siebers viert ook een jubileum. Hij is 12,5 jaar als stadsbeiaardier van Venlo. Hij heeft zich, in samenwerking met het bestuur van de Stichting Het Venloos Carillon, ingezet voor de feestweek.

Tijd Gepubliceerd op: 29.05.09 12:53, laatste update: 29.05.09 13:04

Leave a Reply