fbpx Skip to main content

De drumband van Eensgezindheid o.l.v. Jo Zinzen mag het spits afbijten. Ieder jaar weten zij het publiek weer te verrassen met hun schitterend melodisch spel. Dit jaar is voor de drumband, die het vorig jaar haar 50-jarig jubileum vierde, een extra speciaal jaar, aangezien zij in november weer op concours gaan. Aansluitend speelt het fanfare-orkest van Eensgezindheid o.l.v. Jean-Pierre Cnoops en laten zij een deel horen van een nieuw programma dat momenteel wordt ingestudeerd. Tenslotte kunt u genieten het harmonie-orkest van St. Cecilia, o.l.v. Jos Dobbelsteijn, die deze middag zullen completeren met een schitterend concert.

Dit jaarlijkse evenement, dat om 15.00u aanvangt in ZC. De Spil, Suikerdoossingel 55 te Maasbracht, belooft zoals altijd een schitterende muzikale middag te worden die deze drie geweldige muziekgezelschappenen het publiek met elkaar verbindt. De entree is natuurlijk gratis.

De orkesten

De drumband van Fanfare Eensgezindheid is in de laatste dertig jaar uitgegroeid tot een van tamboerkorps naar de uiteindelijke bezetting met mallet- en percussie-instrumenten. Dit heeft zich vertaald naar een meer melodisch concertprogramma en successen op vele concoursen. Sinds enkele jaren staat de drumband onder leiding van Jo Zinzen.

Het fanfareorkest van Fanfare Eensgezindheid heeft in de loop der jaren bewezen muziek van hoge kwaliteit te spelen. Dit heeft zich onder meer vertaald in drie WMC-titels in de concertafdeling, het 5-mei concert op de Amstel in 2002 en enkele schitterende concertreizen. In 2011 nam het orkest zeer succesvol deel aan het mini-WMC te Kerkrade in de concertafdeling, onder leiding van Jean-Pierre Cnoops, en won de titel.

Het harmonieorkest van Harmonie St. Cecilia werd in de 1e divisie, de vroeger Superieure afdeling, meerder keren Limburgs kampioen, Nederlands kampioen, en tijdens het WMC 2005 zelfs vicewereldkampioen. In Spanje heeft de harmonie het Certamen van Altea als winnaar mogen afsluiten. Ook in de lichte muziek liet men zich niet onbetuigd, met drie overwinningen op het prestigieuze Tema-Tielen Toernooi. Het orkest staat onder leiding van Jos Dobbelsteijn uit Limbricht.

Programma 

Het programma van de drumband bestaat uit:

  • Santorini – Yanni (arr. A. Willering). Begeleiding: synthesizer (Sanne Mestrom) & basgitaar (Job Verdonschot)
  • Silver Lining – Etienne Houben. Solist op bugel/ Begeleiding: synthesizer (Sanne Mestrom). Speciaal voor de drumband gecomponeerd ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum
  • Piet Hein – Henk Martens. Speciaal voor de drumband gecomponeerd ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum

 

Leave a Reply