fbpx Skip to main content

Na een intensieve voorbereidingsperiode voor het organiserende comité kon de opbouw van de festiviteiten beginnen. Op maandag konden de werkzaamheden starten in de loods, die beschikbaar werd gesteld door Van Schijndel Hydrauliek uit Maasbracht. Vele vrijwilligers werkten eensgezind samen om deze loods om te toveren tot een volwaardig en schitterend feestpaviljoen. Iedereen droeg zijn steentje bij in de vorm van handjes waar het nodig was, of het regelen van materieel.

Op donderdag begon het weekend met een drukbezochte receptie in het Baekerhoes. Hier werden liefst 18 leden gehuldigd! Ook werd onzer aller Pierre Cnoops gehuldigd tot Ambassadeur van de Fanfare. Dit was om hem te bedanken voor al het werk dat hij in het verleden, maar ook tegenwoordig nog doet voor de fanfare. Edelsmid Frans Seelen uit Venlo heeft voor hem een speldje gemaakt met het logo van de fanfare in geel, rood en wit goud. Wij hopen dat hij zich nog lang inzet voor de fanfare!

In De Spil werd op vrijdagmiddag een supergezellige seniorenmiddag georganiseerd. Liefst 350 senioren kwamen genieten van een geweldig programma. Het was een bomvolle en gezellig middag! De vele bedankjes en ook berichtjes van het publiek lieten zien dat het een geslaagde middag was.

‘s Avonds ving het programma in het feestpaviljoen aan met ‘Rock am Ei’. Het aanwezige publiek genoot zichtbaar van de lokale kwaliteits-rockbands die het voorprogramma vormden. Het hoogtepunt van de avond waren de Bökkers uit het noorden van het land. Deze hökers rockten de pan uit!

De zaterdag was in de ochtend en middag gereserveerd voor de jeugd. Een groot Maasgouw-orkest, geformeerd uit diverse jeugdorkesten, repeteerden ‘sochtend onder leiding van en samen met diverse professionele muzikanten. Kort na de middag gaven zij een schitterend cross-over promsconcert. Beelden hiervan kunt u vinden op facebook of ons youtube-kanaal. Aansluitend werden zij bijgestaan door een groep basisschoolkinderen, die in het kader van ‘alles is blaasmuziek’ hun muzikale steentje bijdroegen. Een schitterend geheel om naar te kijken!
Na de jeugd was het de beurt aan de band ‘Like U2’, die in het kader van ‘KCM open’ de aanwezigen lieten genieten van hun U2-covers.

Om 20:00 gingen de deuren open voor ‘Ei love the 90’s’. Liefst 900 kaarten waren er de deur uitgegaan voor dit geweldige evenement, met diverse 90’s artiesten die de zaal volledig op zijn kop zetten. Deze avond werd een geweldig feest waar iedereen aan mee deed. Op zondag vond een familiebrunch plaats, en aansluitend was er een familiedag met daarop de reunie van de St. Michaëlschool. Circa 250 bezoekers genoten deze middag van een programma met artiesten van toen en nu uit Brachterbeek. Een beregezellige afsluiting van een knallend weekend!

Via deze weg willen wij iedereen bedanken die op enige manier heeft bijgedragen aan dit geweldige jubileumfeest. In het bijzonder willen wij bedanken de vele vrijwilligers voor hun tomeloze inzet, de vele sponsoren en de Stichting Vrienden van de Fanfare voor hun gulle gaven, dhr. van Schijndel voor het beschikbaar stellen van de feestlocatie, het Bestuur van de Fanfare en het damescomité voor hun inzet tijdens en voorafgaande aan het feestweekend, onze kersverse ambassadeur Pierre Cnoops voor zijn bijdrage, en het feestcomité voor de algehele organisatie.

Maar dit alles was voor niets geweest zonder jullie, de vele bezoekers. Geweldig dat jullie met zo velen aanwezig waren, bedankt!

Leave a Reply