fbpx Skip to main content

Pierre, de rots.

Wies, kinderen en kleinkinderen en alle andere familieleden. Fanfare Eensgezindheid wenst jullie heel veel sterkte met het overlijden van jullie echtgenoot, (schoon)vader en opa, Pierre.

We hebben Pierre leren kennen als een eenvoudige hardwerkende man met een hart van goud en oog voor de goede en fijne dingen in het leven. Pierre was als een rots in de branding. In de fanfare hebben we Pierre leren kennen als een bevlogen verenigingsman die niets te veel was.

Toen we nog jong waren ging hij met ons (de jeugd) op kamp in Roggel: wat hebben we ’s nachts genoten van zijn ronkende concerten. En gelachen als er weer een poets met Pierre werd uitgehaald.

Maar ook later hebben we Pierre leren kennen als een echte rots in de branding, hij ging voorop bij het ophalen van oud papier en ijzer. Bij menig tentfeest ging hij voorop in het werk, hij wist van aanpakken en was zo een echt voorbeeld voor anderen. Hij sloeg bij wijze van spreken zijn tentje op in de feesttent, pakte vakantie op en was dag in dag uit te vinden in de tent.
Hij was een echt voorbeeld voor de mensen van onze generatie.

Hij hielp veelvuldig mee als er een kampioensconcours voor drumbands werd georganiseerd. Op Pierre deed je nooit vergeefs een beroep. Ook hier was hij een rots in de branding. Als lid van de materiaalcommissie was hij kind aan huis bij Adams in Thorn. Pierre droeg hierdoor nadrukkelijk bij aan een kwalitatief goed instrumentarium.

Pierre was door al dit werk een echte steunpilaar in de vereniging, hij was een van die rotsen waarop het fundament werd gelegd voor een heel succesvolle periode van de fanfare. Naast het vele en harde werken was Pierre ook altijd wel te porren voor een ludieke actie. Zo stond hij aan de wieg van Japie onze eerste instrumentenwagen. Ook de optredens op de Caecilia feesten waren hilarisch. Hard werken, plezier hebben en genieten van de mooie dingen, dat was Pierre zijn motto.

Pierre, je was voor velen een voorbeeld waar we veel van hebben geleerd. Je hebt ons laten zien dat je met hard werken heel veel kunt bereiken. Pierre je verdient alle respect en dank. Wij zijn heel erg blij en dankbaar dat we zoveel jaren met je hebben mogen samenwerken.

Wies en de kinderen, jullie danken we voor al die tijd dat jullie Pierre hebben uitgeleend aan de vereniging.

Pierre, je was een echte rots in de branding. Dank je wel kerel.

Bestuur, dirigenten en leden Fanfare Eensgezindheid