fbpx Skip to main content
 

 

De korpsen

De drumband van Fanfare Eensgezindheid is in de laatste dertig jaar uitgegroeid tot een van tamboerkorps naar de uiteindelijke bezetting met mallet- en percussie-instrumenten. Dit heeft zich vertaald naar een meer melodisch concertprogramma en successen op vele concoursen. Sinds enkele jaren staat de drumband onder leiding van Jo Zinzen.

Het fanfareorkest van Fanfare Eensgezindheid heeft in de loop der jaren bewezen muziek van hoge kwaliteit te kunnen spelen. Dit heeft zich onder meer vertaald in drie WMC-titels in de concertafdeling, het 5-mei concert op de Amstel in 2002 en enkele schitterende concertreizen. Vorig jaar nam het orkest zeer succesvol deel aan het mini-WMC te Kerkrade in de concertafdeling, onder leiding van Jean-Pierre Cnoops, en won de titel.

Het harmonieorkest van Harmonie St. Cecilia werd in de 1e divisie, de vroeger Superieure afdeling, meerder keren Limburgs kampioen, Nederlands kampioen, en tijdens het WMC 2005 zelfs vicewereldkampioen. In Spanje heeft de harmonie het Certamen van Altea als winnaar mogen afsluiten. Ook in de lichte muziek liet men zich niet onbetuigd, met drie overwinningen op het prestigieuze Tema-Tielen Toernooi. Het orkest staat onder leiding van Jos Dobbelstein uit Limbricht.

Dit jaarlijkse evenement, dat om 19:30 aanvangt in Z.C. De Spil, Suikerdoossingel 55 te Maasbracht, belooft net als ieder jaar een schitterende muzikale avond te worden met drie geweldige muziekgezelschappen met een rijke staat van dienst. De entree is natuurlijk gratis.

Leave a Reply