fbpx Skip to main content

De Drumband van Fanfare Eensgezindheid, onder leiding van Jo Zinzen, opent zoals gewoonlijk de avond. Zij spelen een aantal melodische werken, waaronder ‘Episodes III’ van V. Cox (met sopraan Lieke Smeets) en ‘De Bronk’ (G. Prince), een stuk over de jaarlijkse processie van Eijsden. Fanfare Eensgezindheid, o.l.v. Jean-Pierre Cnoops, is dit jaar in voorbereiding op het mini-WMC te Kerkrade waar zij in oktober aan deelnemen. Op deze avond voeren ze onder meer voor de eerste maal het verplichte werk ‘Fantasia per la Vita e la Morte’ (B. Appermont) en ‘Armenian Rhapsody no. II’ (A. Comitas) uit. Voor Harmonie St. Cecilia is het één van de eerste concerten met hun nieuwe dirigent Jos Dobbelstein. Zij spelen onder meer ‘Ouverture de Candide’ (L. Bernstein), ‘The Planets’ (G. Holst) en het tweede deel uit ‘Third Symphony for Band’ (A. Reed) voor u.

Kortgezegd wordt dit een geweldige muzikale avond met muziek van de beste componisten, maar vooral schitterend uitgevoerd door deze drie muziekkorpsen. Daarom nodigt de organisatie u van harte uit om op 8 mei vanaf 19:30 te komen genieten en hopelijk nog even gezellig na te borrelen. De avond is vrij toegankelijk.

De korpsen

De drumband van Fanfare Eensgezindheid is in de laatste dertig jaar uitgegroeid tot een van tamboerkorps naar de uiteindelijke bezetting met mallet- en percussie-instrumenten. Dit heeft zich vertaald naar een meer melodisch concertprogramma en successen op vele concoursen. Sinds enkele jaren staat de drumband onder leiding van Jo Zinzen.

Het fanfareorkest van Fanfare Eensgezindheid heeft in de loop der jaren bewezen muziek van hoge kwaliteit te kunnen spelen. Dit heeft zich onder meer vertaald in drie WMC-titels in de concertafdeling, het 5-mei concert op de Amstel in 2002 en enkele schitterende concertreizen. Dit jaar neemt het orkest deel aan het mini-WMC te Kerkrade in de concertafdeling onder leiding van Jean-Pierre Cnoops.

Het harmonieorkest van Harmonie St. Cecilia werd in de 1e divisie, de vroeger Superieure afdeling, meerder keren Limburgs kampioen, Nederlands kampioen, en tijdens het WMC 2005 zelfs vicewereldkampioen. In Spanje heeft de harmonie het Certamen van Altea als winnaar mogen afsluiten. Ook in de lichte muziek liet men zich niet onbetuigd, met drie overwinningen op het prestigieuze Tema-Tielen Toernooi. Het orkest staat sinds kort onder leiding van Jos Dobbelstein uit Limbricht.

Dit jaarlijkse evenement, dat om 19:30 aanvangt in Z.C. De Spil, Suikerdoossingel 55 te Maasbracht, belooft net als ieder jaar een schitterende muzikale avond te worden met drie geweldige muziekgezelschappen met een rijke staat van dienst.

Leave a Reply