fbpx Skip to main content

 Zo werd de kerstavond op 24 december begonnen met ‘t Muzikale Kerstverhaol van de jeugdfanfare. In een overvolle kerk in Brachterbeek begeleidden zij componist Franz Gruber met kerstmuziek en andere stemmige muziek. Hij kwam alle aanwezigen in de kerk het kerstverhaal vertellen. Na afloop van deze schitterende bijeenkomst trok een kopergroep van, vooral jeugdige, muzikanten de straten van Brachterbeek in en speelden daar kerstliederen onder de lantaarns. Natuurlijk werden zij hier en daar voorzien van een hapje en een drankje door de mensen die buiten bij de vuurkorf stonden. Later op de avond speelden ze nog bij de communie in de nachtmis.

Op 29 december vond in het Baekerhoes voor de eerste maal het Sylvesterconcert van Eensgezindheid plaats.De slagwerkgroep, fanfare, jeugdfanfare en de blokfluiters hadden hiervoor een kort concert voorbereid, evenals vele solisten en ensembles. Zo werd de middag geopend door een kopergroep, waren er diverse jeugdige saxofoonensembles, een heuse bigband, trompetsolisten en combos die bekende popmuziek speelden als Alles is Liefde (Blöf), Sorry (Kyteman), Toen ik je zag (Hero), Mambo no 5 (Lou Bega), etc. Aan de enthousiaste reacties te merken had het publiek flink genoten van deze middag, evenals de muzikanten. Voor herhaling vatbaar!!

Foto’s van beide evenementen kunt u vinden op onze facebookpagina. Kijkt u hieronder voor een korte reportage van het Sylvesterconcert:

 

De leden en bestuur van Eensgezindheid wensen u een goede jaarwisseling toe!

Leave a Reply