fbpx Skip to main content

Tijdens deze avond biedt de organisatie u liefst drie top-korpsen die elk garant staan voor geweldige muziek: harmonie St. Caecilia uit Ohé en Laak o.l.v. Thijs Tonnaer, Drumband Eensgezindheid uit Maasbracht-Beek o.l.v. Jo Zinzen en Fanfare Eensgezindheid o.l.v. gast-dirigent Jan Cober geven acte de présence. De avond begint om 19:30 en vindt plaats in het Baekerhoes, Kerkstraat 1 te Brachterbeek.

20130601 concert

Harmonie St. Caecilia o.l.v. Thijs Tonnaer

Deze harmonie uit Ohé en Laak staat onder leiding van dirigent Thijs Tonnaer. Zij werden in 2010 Limburgs Kampioen in de derde divisie en hebben onlangs deelgenomen aan het bekende internationale concours in Praag. Hier behaalden ze een eerste prijs en hun dirigent Thijs Tonnaer viel de dirigentenprijs ten deel. 

thijstonnaerThijs Tonnaer speelde klarinet bij de Koninklijke Harmonie van Thorn en vervolgde zijn muzikale studies aan het Conservatorium Maastricht. Reeds vanaf zijn achttiende jaar was Tonnaer werkzaam als dirigent van diverse Limburgse orkesten van Kaalheide tot Venlo en behaalde hij diverse successen, waaronder promoties en nationale titels in ere- en superieure afdeling. Bij gelegenheid van zijn 25-jarig dirigentschap (bij drie orkesten te Neeritter, Roggel en Grevenbicht) werd hij in 2002 Koninklijk onderscheiden. Tegenwoordig dirigeert hij de orkesten in Ohé en Laak, Neeritter en Stevensweert.

Drumband Eensgezindheid ol.v. Jo Zinzen

De Drumband van Eensgezindheid, onder leiding van Jo Zinzen, staat deze avond ook garant voor weergaloos muzikaal spektakel. Door middel van composities die melodisch met ongestemd slagwerk combineren en daarbij de uitstapjes naar blaasmuziek en zelfs zang niet schuwen weten zij bij ieder concert weer het publiek te verrassen. Later dit jaar, om precies te zijn op 17 november, gaat de drumband op concours en daarvoor zijn de muzikanten momenteel in voorbereiding.

jo zinzenJo Zinzen kreeg zijn eerste slagwerklessen van zijn vader op zevenjarige leeftijd bij de Koninklijke Philharmonie van Bocholtz. Na de muziekschool te Kerkradevervolgde hij zijn studie aan de Musikhochschulen van Keulen en het Grenslandinstituut Aken (Duitsland). De slagwerkopleiding tot docerend musicus sloot hij af in Nederland via een staatsexamen. Als docerend musicus heeft hij zeer succesvolle leerlingen afgeleverd, die het geschopt hebben tot gerenommeerde internationale orkesten. Als componist maar zeer zeker als dirigent voor diverse slagwerkgroepen weet hij grenzen steeds verder te verleggen en heeft tevens veel bijgedragen aan de ontwikkelingen van de slagwerkmuziek (drumbands / slagwerkensembles). Sinds 2009 is Jo Zinzen dirigent bij onze drumband met als hoogtepunt het worden van Nederlands Kampioen op 25 april 2009 in de Lutte.

Fanfare Eensgezindheid o.l.v. gast-dirigent Jan Cober

Fanfare Eensgezindheid staat tijdens dit concert onder leiding van niemand minder dan gast-dirigent Jan Cober. Dit wordt spannende en leuke ontmoeting voor zowel Cober als voor de muzikanten van Eensgezindheid; het is de eerste maal dat deze samenwerking plaatsvindt. Kortom, een uniek concert dat u niet mag missen! Voor de muzikanten is dit ook een onderdeel van de voorbereidingen op een cd-opname die later dit jaar zal plaatsvinden, dan natuurlijk onder leiding van de vaste dirigent Jean-Pierre Cnoops.

jancoberJan Cober (1951) studeerde klarinet en orkestdirectie aan het Conservatorium van Maastricht. Hij was eerste klarinettist bij het Radio Symfonieorkest en het Residentieorkest te Den Haag, en dirigeerde vele – ook symfonische – orkesten. Jan Cober heeft een cruciale rol gespeeld in de Nederlandse en internationale blaasmuziek van de afgelopen decennia. Dat deed hij bijvoorbeeld in adviserende en stimulerende functies als adviseur van SAMO Nederland (“Samenwerkende Amateur Muziek Organisaties”) en veertien jaar als dirigent van het Nationaal Jeugd Harmonie-orkest. Als docent aan de conservatoria van Maastricht, Tilburg en Utrecht heeft hij sinds 1976 hele generaties jonge musici opgeleid. In zijn rol als chef-dirigent van de Koninklijke Harmonie van Thorn (de ‘bokken’; 1984-2004) en de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden gaf en geeft hij richting aan repertoire vernieuwing in de blaasmuziek. Cober is docent aan het Europees opleidingsinstituut voor dirigenten in het Italiaanse Trento, geeft wereldwijd masterclasses en workshops en treedt regelmatig op als gastdirigent.

Jan Cober was tot voor kort chef-dirigent van het Rundfunk Blasorchester (RBO) te Leipzig en artistiek leider van de Bläserakademie Sachsen. Hij vervult regelmatig gastdirecties bij het RBO te Leipzig en het symfonisch blaasorkest Schweizer Armee Spiel uit Zwitserland.

 Programma

Drumband Eensgezindheid

 • Mystic Prophecy van Vincent Cox
 • Piet Hein van Henk Martens
 • Santorini van Yanni (arr. A. Willering)

Fanfare Eensgezindheid

 • Slavyanka Farwell
 • Russian Christmas Music
 • Highlights from a long escape
 • Ejala
 • Den onde Fyrste
 • Kongolela

Harmonie St. Caecilia

 • Gallito – paso doble – Santiago Lope
 • Where Eagles Soar – Steven Reineke
 • Selections from : Les Misérables – Claude -Michel Schonberg, arr. Warren Barker
 • Libertango – Astor Piazzolla
 • Miss Saigon (a symphonic portrait) – C. Schönberg/A. Boublil
 • Trois Dances – Aram Khachaturian

 

Leave a Reply