fbpx Skip to main content

Fanfare Eensgezindheid heeft een rijke traditie in het deelnemen aan diverse solistenconcoursen in Limburg, welke meestal plaatsvinden in het voorjaar. Nog elk jaar probeert ze alle jeugdleden één of liefst twee keer aan een dergelijke solistenwedstrijd te laten deelnemen. Het alleen moeten spelen op een podium om beoordeeld te worden door een deskundige jury is altijd weer een spannende maar leerzame ervaring. Bovendien bieden de solistenconcoursen de gelegenheid om met de jeugdleden extra te werken aan bijvoorbeeld techniek en muzikaliteit. Een goed resultaat vormt bovendien een goede motivatie.

De verschillende muzikanten kwamen, al naar gelang hun niveau en muziekkeuze, uit in één van de verschillende afdelingen. Een overzicht van de reslutaten van de solisten helemaal onderaan, nu enkele bijzonderheden…. In de jeugdafdeling, waarin maarliefst 43 deelnemers tot en met 12 jaar acte de précense gaven, wist saxofoniste Yinte Ritzen met de uitvoering van ‘Andante et Jeu’ met 85,5 punten de 5e plek te veroveren. Jurylid H. Pittie sprak in zijn rapport zelfs over een ‘goede saxofonist met veel mogelijkheden’. In de vijfde afdeling hielden onder andere Stef Gootzen & Mathieu Janssen op bugel de eer van Eensgezindheid hoog door respectievelijk 80 & 81 punten te behalen. Ook het optreden van de jonge saxofonist Tjalle van der Goot viel in deze afdeling op (82,5 punten) door de uiterst muzikale en met veel lef gespeelde ‘Melancholy Song’.

Verbazing was er ook in de vierde afdeling toen de jurybeoordeling van saxofonist Dyan Meuwissen en trompettist Rens Meuwissen toch wel beter was dan ze zelf direct na het optreden gedacht hadden… Dyan behaalde met haar solo een mooie 80 punten en Rens heeft 85,5 punten in de wacht gesleept. In de derde afdeling wist trombonist Joost Nijskens de jury voor zich te winnen door zijn imponerende uitvoering van de leuke solo ‘Berümte Arie fur Posaune’ (Paudert). Terecht gewaardeerd met 87 punten, ofwel een gedeelde derde plek.

Op sopraan saxofoon kwam Joel Roufs uit in de tweede afdeling en wist hier door een met zeer veel contrast uitgevoerde ‘In Arcadie’ (Demersseman) 80,5 punten te behalen, goed voor een tweede plek in de afdeling. Saxofonist Jules Graus sloot in de eerste afdeling op virtuose wijze het zondagprogramma af. Haar technisch zeer goed beheerste maar vooral zeer muzikale en expressieve uitvoering van  die werd beloond met 90 punten, ondanks een ‘niet meewerkend rietje’. Puike prestatie.

Ondanks de spanning van het moment en voor sommige de extra moeilijkheid als gevolg van bijvoorbeeld ‘de vervelende’ beugels, de opspelende zenuwen of niet helemaal meewerkende muziekinstrumenten hebben alle muzikanten allemaal een compliment verdiend vanwege het feit dat ze zich helemaal op eigen kracht hebben gepresenteerd voor een groot publiek En met goede resultaten. Met deze gemotiveerde en getalenteerde jeugd heeft Fanfare Eensgezindheid een mooie toekomst in het vooruitzicht. Gefeliciteerd allemaal!

jeugdafdeling
+ Tom Linssen – sopraan saxofoon – 85 punten
+ Joey van Pey – bugel – 80 punten
+ Yinte Ritzen – alt saxofoon – 85,5 punten
+ John Vries – bugel – 77 punten
vijfde afdeling
+ Tjalle van der Goot – alt saxofoon – 82,5 punten
+ Stef Gootzen – bugel – 80 punten
+ Tessa Jansen – alt saxofoon – 79 punten
+ Mathieu Janssen – bugel – 81 punten
+ Yvon Roufs – alt saxofoon – 78 punten
vierde afdeling
+ Thijs van der Goot – bugel – 81,5 punten
+ Dyan Meuwissen – alt saxofoon – 80 punten
+ Rens Meuwissen – trompet – 85,5 punten
+ Eveline Vries – hoorn – 80 punten
+ Vera Jansen – bugel – 78 punten
derde afdeling
+ Lex Creemers – bugel – 77 punten
+ Len Meuwissen – trombone – 77 punten
+ Joost Nijskens – trombone – 87 punten
tweede afdeling
+ Joel Roufs – sopraan saxofoon – 80,5 punten
eerste afdeling
+ Jules Graus – alt saxofoon – 90 punten

Leave a Reply