fbpx Skip to main content

Alle solisten gingen goed voorbereid naar het solistenconcours. Met de leraren was aan de solo’s geoefend, en onlangs nog eens met de begeleiding op piano. Een voor een mochten de deelnemers het podium betreden en proberen het publiek en de jury te verleiden met hun spel. Dit leverde mooie resultaten op.

In de derde divisie werd saxofonist Tom Linssen kampioen. Zijn muzikale vertolking van de Hook’s ‘Engelse Sonate’ werd beloond met maar liefst 90 punten (1e prijs met lof). Ook de andere drie Maasbrachter muzikanten in deze afdeling scoorden hoog. Thijs van der Goot werd derde met ‘gecontroleerde zenuwen’ en zijn ronde bugeltoon. Rens Meuwissen behaalde de vierde plek in de tweede divisie als échte trompettist met zijn technische solo. Eveline Vries tenslotte schitterde met haar overtuigende uitvoering van een sjieke hoornsolo van Mozart.

Bij de drie muzikanten die uitkwamen in de vijfde divisie speelde de zenuwen parten. Logisch, het is ook best een beetje eng als je daar zo voor het eerst alleen staat. Ondanks dat wisten ze alledrie hun ingestudeerde solo op succesvolle wijze te spelen.

Namens bestuur en leden een hartelijke felicitatie aan alle solisten met deze geweldige prestaties! Wij hopen in de toekomst nog veel van jullie te mogen horen.

RESULTATEN

Tweede divisie
Lex Creemers (Bugel) – 83 pnt
Dyan Meuwissen (Alt sax) – 84 pnt

Derde divisie
Thijs van der Goot (Bugel) – 89 pnt
Tom Linssen (Sopraan sax) – 90 pnt
Rens Meuwissen (Trompet) – 88 pnt
Eveline Vries (Hoorn) – 84 pnt

Vijfde divisie
Sjoerd van der Goot (Bugel) – 78 pnt
Aniek Theeuwen (Hoorn) – 81,5 pnt
John Vries (Bugel) – 84,5 pnt

Jeugd divisie
Judith Meuwissen (Bugel) – 80 pnt
Stijn Theeuwen (Trombone) – 82 pnt

 ff 550 solisten 1

Leave a Reply