fbpx Skip to main content

Dit solistenconcours werd georganiseerd onder auspiën van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen. Ondanks dat bij vele muzikanten de zenuwen parten speelden wisten ze allemaal een geweldige prestatie neer te zetten, door allemaal op het podium staan.

Dagverslag
Het programma begon met de leerlingen tot en met 12 jaar, uitkomend in de jeugddivisie. Aniek, Jip, Judith, Soe, Sjoerd & Stijn beleefden hierbij hun debuut op een solistenconcours. En ze hebben het allemaal geweldig gedaan! Uitschieters in de puntenwaardering waren Aniek Theeuwen (83 pnt), John Vries (82,5 pnt) en Sjoerd van der Goot (82 pnt). De prestatie van Soe Welters was helemaal bijzonder, omdat ze drie dagen eerder een beugel gekregen had en zich toch staande wist te houden. Goed gedaan!

De uitvoeringen saxofonist Yvon Roufs en bugelist Mathieu, beide uitkomend in de vijfde divisie, werden beide met 83 punten gewaardeerd, wat goed bleek voor een gedeelde derde plek in deze afdeling. Maar ook in de vierde afdeling was Fanfare Eensgezindheid kwantitatief en kwalitatief goed vertegenwoordigd. Trompettist Rens Meuwissen ging voor de tweede maal de beker in zijn afdeling mee naar huis te nemen (88 punten). Thijs van der Goot en Vera Jansen wisten op bugel beide 85 punten te behalen. Ze bleven hierbij een half punt achter op de nummer twee, waarmee ook zij een gedeelde derde noteerden. Lex Creemers volgde op een punt (84 punten) met zijn leuke maar niet eenvoudige solo ‘ Introduction, theme and variations Opus 6’.

In de derde afdeling was de concurrentie groot, maar desondanks wisten ook hier de blazers zich staande te houden. Zo werd onder meer de virtuose uitvoering van de ‘Engelse Sonate’  door Joël Roufs met 84 punten beoordeeld. De muzikale uitvoering van ‘The Ash Grove’ door trompettist Jelle Ritzen bleek 83 punten waard.

Waarom op solistenconcours?
De opleiding van de muzikanten van Eensgezindheid wordt verzorgd door de muziekschool Kreato. Ondersteund door orkestleden worden de blazers door hun docenten klaargestoomd voor het spelen bij het Fanfareorkest. De ervaring leert dat podiumervaring een grote stimulans vormt voor de leerlingen en een belangrijke stap is in de (muzikale) ontwikkeling. Om deze reden wordt jaarlijks deelgenomen aan solistenwedstrijden

RESULTATEN

jeugddivisie
Sjoerd van der Goot – 82 pnt
Jip Meuwissen – 79 pnt
Judith Meuwissen – 79 pnt
Aniek Theeuwen – 83 pnt
Stijn Theeuwen – 81 pnt
John Vries – 82,5 pnt
Soe Welters – 77 pnt

vijfde divisie
Tessa Jansen – 81 pnt
Mathieu Janssen – 83 pnt
Stef Gootzen – 78 pnt
Yvon Roufs – 83 pnt

vierde divisie
Lex Creemers – 84 pnt
Thijs van der Goot – 85 pnt
Vivianne Gootzen – 76 pnt
Vera Jansen – 85 pnt
Rens Meuwissen – 88 pnt

derde divisie
Jelle Ritsen – 83 pnt
Joël Roufs – 84 pnt
Eveline Vries – 80 pnt

so 535 solisten 1

so 535 solisten 2

Leave a Reply