fbpx Skip to main content
The Big Farewell - concert 2

Wanneer

zo 25-03-2018    
15:00

Event Type

Op 25 maart vindt het 2e concert van The Big Farewell – de grootse afscheidstournee van slagwerkdirigent Jo Zinzen – plaats in Ysselsteyn.

Na 50 jaar als slagwerkdirigent heeft Jo Zinzen aangekondigd afscheid te nemen van Slagwerkgroep Eensgezindheid en te stoppen als actief slagwerkdirigent. Op 5 mei 2018 vindt in het Theater te Kerkrade het afscheidsconcert plaats, dat tevens in het teken zal staan van Jo’s 50-jarig jubileum.

Jo werd in 1950 geboren in het Limburgse Bocholtz. Zijn eerste slagwerklessen kreeg hij op zevenjarige leeftijd van zijn vader bij de Koninklijke Philharmonie van Bocholtz. Na zijn slagwerkstudies in Kerkrade, Keulen en Aken, speelde Jo regelmatig bij het Limburgse Symfonieorkest (LSO). Ook was hij solopaukenist bij het Nationaal Jeugdsymfonieorkest NRWF in Duitsland. In 1974 werd hij slagwerkdocent bij de Muziekacademie van ’s-Gravenvoeren (België) en vanaf 1976 tevens bij Kreato, alwaar hij o.a. de opleiding docerend musicus voor zijn rekening nam. Bij Kreato was hij ook de muzikaal leider van het befaamde slagwerkensemble dat viermaal op rij het WMC te Kerkrade wist te winnen. Van 1978 tot 1998 was hij dirigent van het slagwerkorkest van Harmonie St. Michaël te Thorn. Als componist, maar zeker als dirigent, wist hij de grenzen steeds verder te verleggen en heeft hij veel bijgedragen aan de ontwikkeling van de slagwerkmuziek.

Sinds 2009 is Jo dirigent bij Slagwerkgroep Eensgezindheid Maasbracht-Beek. Hij maakt graag gebruik van cross-overs naar andere muziekinstrumenten, –stijlen en zelfs zang. Op 17 november 2013 nam de slagwerkgroep, met Jo als dirigent, met ongekend succes deel aan het podiumconcours van de LBT. Voor het verplichte werk, ‘Tales of Imagination’ van Vincent Cox, werd de maximumscore van 100 punten behaald! Dit is dan ook één van de werken die centraal zullen staan tijdens deze afscheidstournee.

Jo neemt afscheid met The Big Farewell, een afscheidstournee bestaande uit 3 concerten. Het hoogtepunt vormt het afscheidsconcert op 5 mei 2018 in het Theater te Kerkrade met optredens van de Koninklijke Philharmonie Bocholtz en Slagwerkgroep Eensgezindheid.

Tijdens het concert op 25 maart met Percussie Ensemble De Peelklank in Ysselsteyn zal een speciaal voor deze gelegenheid, door Vincent Cox gecomponeerd werk in première gaan. Een cross-over met zang van kamerkoor Chant-eur.

Houdt u voor meer informatie over deze afscheidstournee en de concerten deze website in de gaten.

 

db 750 The Big Farewell voor