fbpx Skip to main content
fanfa 197x197 leojanssenIn het kort
Leo Janssen werd in 1960 geboren in het Limburgse Hoensbroek. Aan het conservatorium van Maastricht begon hij zijn studie klassiek saxofoon bij Norbert Nozy . Hier studeerde hij in 1982 af. Gedurende deze periode speelde hij in regionale bands als Big Band ’77 en de Rick Nolov Band. Daarna studeerde hij 3 jaar bij Ferdinand Povel aan het Hilversums Conservatorium en speelde toen o.a. met de Eef Albers Band. In 1986 voltooide hij de opleiding saxofoon lichte muziek aan het Hilversumse conservatorium. Klarinetles nam hij bij Harmen de Boer. Leo geeft, naast zijn werkzaamheden als professioneel muzikant, ook klarinet en saxofoonles.

Metropole Orkest
Sinds 1986 is Leo als vaste tenorsaxofonist verbonden aan het Metropole Orkest. Het Metropole Orkest is het grootste professionele pop- en jazzorkest ter wereld en heeft een voortrekkersrol. Zo schuift het orkest nieuwe talenten naar voren en is het gek op spektakel en experimenten. Samen met het Metropole Orkest begeleidde Leo tal van groten uit de jazzwereld, zoals Herbie Hancock, Brecker Brothers, Pat Metheny, Maria Schneider, Bob Brookmeyer, Jim Mcneely, Joe Lovano, John Schofield, Dave Liebmann, Mike Stern, Gino Vanelli, Bob Mintzer, Yellow Jackets, Bob Malach, New York Voices. 

Fanfafusion
Leo Janssen zal tijdens Fanfafusion begeleid worden door een combo, bestaande uit een aantal vooraanstaande Limburgse muzikanten. Er zal vanzelfsprekend in samenwerking met Fanfare Eensgezindheid, voor de gelegenheid getransformeerd tot een volwaardig jazz-orkest, worden opgetreden. Het belooft het een unieke show te worden!

bron: http://www.leojanssen.com 

Leave a Reply