fbpx Skip to main content

Jurjen Daemen (Heel, 1997) begon op vijfjarige leeftijd naast voetballen ook met het volgen van pianolessen. Dit deed hij eerst bij Gaby Devies en op iets latere leeftijd bij Rolf Prejean.
Na het verhuizen van Heel naar Maasbracht kwam Jurjen in aanraking met de plaatselijke fanfare en haar slagwerkgroep. Vooral de slagwerkgroep en het uitgebreide instrumentarium lieten meteen indruk achter en al snel volgden op jonge leeftijd lessen van eerst Aron Leijendeckers en daarna Jo Zinzen. Laatstgenoemde nam Jurjen mee voor talloze slagwerkprojecten waar de vonk voor het muziek maken met anderen definitief oversloeg. Al snel ging hij naast de slagwerkgroep ook bij het fanfareorkest spelen waar ook de blaasmuziek door toedoen van zijn vader, bugelist en dirigent Maurice Daemen, een steeds
grotere rol ging spelen in zijn leven.

Gedurende zijn jaren op de middelbare school begon Jurjen steeds meer bij verschillende orkesten in de regio als slagwerker uit te helpen en zich zo meer en meer te nestelen in de wereld van de HaFaBra. Na het behalen van zijn vwo-diploma is hij momenteel nog verbonden als student aan de studie muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en als student hafabra directie aan het ArtEZ- conservatorium waar hij les krijgt van dhr. Fried Dobbelstein.

Momenteel is Jurjen naast dirigent bij Baeker Blaos Eensgezindheid en het c-orkest ook als dirigent verbonden aan de slagwerkgroep van Prins Hendrik te Scheemda en de jeugdharmonie en opleidingsorkest van Crescendo Beegden. Daarnaast is hij ook lid van Suol Percussion, een (semi)professioneel slagwerkensemble uit Zwolle.


Mooi vindt hij het zelf om in de voetsporen van zijn vader te mogen treden en met Baeker Blaos Eensgezindheid een vruchtbare toekomst te proberen te bewerkstelligen. Zowel op muzikaal als op sociaal gebied wordt er hard gewerkt samen met de jeugdcommissie om een duurzame toekomst te kunnen waarborgen.

Dirigenten Jeugdfanfare

1975 – 1988  Huub Mestrom
1988 – 1990  Phil van Landegem
1990 – 1995  Maurice Daemen
1995 – 2001  Jean-Pierre Cnoops
2005 – 2009  Sven Heijman
2009 – 2016  Frank Meuwissen
2016 – 2020  Wiek Maesen
2020- heden Jurjen Daemen