fbpx Skip to main content

Sinds 2018 staat slagwerkgroep Eensgezindheid onder leiding van dirigent Stefan Castro.

Biografie

Stefan Castro zette zijn eerste muzikale stapjes op 5-jarige leeftijd bij Harmonieorkest de Volksgalm in Riemst (België). Daar kreeg hij zijn eerste slagwerklessen van de toenmalige instructeur van de drumband, Mark Vrijens. Op 7-jarige leeftijd ging hij naar het Stedelijk Conservatorium voor Woord en Muziek in Hasselt waar hij 11 jaar les volgde bij Ivan Vervoort en Luc Goos. Stefan vervolgde zijn muzikale studie aan het Conservatorium Maastricht bij Pieter Jansen en Werner Otten. In 2004 studeerde hij af als docerend en uitvoerend musicus slagwerk klassiek. Hij nam deel aan diverse nationale en internationale wedstrijden waar hij meerdere malen laureaat was. Zo was hij algemeen laureaat bij het Henri Hermans Concours in Maastricht, laureaat bij Dexia Classics en meerdere malen provinciaal en nationaal kampioen in België.

Momenteel is hij werkzaam als freelancer bij diverse symfonieorkesten en werkt hij als stemmer bij Adams Musical Instruments. Stefan heeft als docent gewerkt bij Centrum voor de Kunsten Roermond (huidige ECI), Kreato Thorn (huidige Myouthic) en bij diverse verenigingen.

In 2010 heeft hij de instructeur cursus van de BvO gevolgd bij Kreato bij Jo Zinzen en Rob Janssen en deze succesvol afgesloten. Als instructeur is Stefan verbonden aan de drumband van Harmonie Melodie der Peel Ospel en aan slagwerkgroep Eensgezindheid Maasbracht-Beek. Ook is hij instructeur geweest bij Schutterij St-Barbara Leveroy en de slagwerkgroep van fanfare Vriendenkring Overloon.

Dirigenten slagwerkgroep

Onderstaand een overzicht van de dirigenten van onze slagwerkgroep, sinds de oprichting in 1962.

1962 – 1965    Broer Cox
1966 – 1975    Jan Berghs
1975 – 1983    Ton Kurvers
1983 – 2006    Jo Corstjens
2006 – 2009    Henrico Stevens
2009 – 2018    Jo Zinzen
2018 – heden  Stefan Castro

Leave a Reply