fbpx Skip to main content

Thijs startte zijn muzikale loopbaan in 2006 op blokfluit bij fanfare Eendracht Dieteren. In 2015 behaalde hij het D-diploma met als afsluiting een openbaar examen bij deze vereniging welke werd beoordeeld met een 9. In de aanloop naar het bondsconcours van 2017 van fanfare Eensgezindheid Maasbracht-Beek is Thijs de saxofoonsectie gaan versterken op tenor.

Een van de vele muzikale hoogtepunten tot nu toe was de concertreis in de periode na kerst in 2017/2018 naar China met het regionaal projectorkest Euregion, Brass, Wind & Percussion. Uit dit projectorkest vloeide een saxofoonkwartet voort, waarmee werd deelgenomen aan diverse solistenconcoursen. Op het NK in Ede in 2018 werd dit ensemble Nederlands Kampioen. Daarnaast werd er een masterclass gewonnen aan het Conservatorium van Amsterdam van saxofonist Willem van Merwijk. Thijs heeft van jongs af aan deelgenomen aan verscheidene solistenconcoursen en heeft daarin dermate hoge scores gehaald dat deelnames aan de Limburgse Finale Jonge Solisten mogelijk waren. Thijs heeft ervoor gekozen om muziek als hobby te behouden.

Momenteel studeert hij aan de opleiding tot ergotherapeut. De ambitie van Thijs is om muziek te maken op een zo hoog mogelijk amateurniveau, zowel individueel als ook op verenigingsniveau.